PROCURELE INFORMACIJE O IPHONE 16 PRO MAX: Apple u panici ili marketinški trik?!
Foto: Shutterstock

glasine

PROCURELE INFORMACIJE O IPHONE 16 PRO MAX: Apple u panici ili marketinški trik?!

Tech -

iPhone 15 serija je predstavljena na Vonderlust događaju pre nešto više od 5 meseci, međutim već je puno glasina i o drugoj Apple-ovoj nadolazećoj seriji pametnih telefona i operativnom sistemu iOS 18 koji će ga pokretati.

Prema objavi korisnika koju je citirao Macrumors, iPhone 16 Pro Max će imati veću bateriju i očekuje se da će isporučiti "najduži vek baterije ikada viđen na iPhone-u"!

iPhone 16 Pro Max imati 5% veću bateriju od svog prethodnika. Iako stvarno povećanje veličine baterije možda nije tako veliko, dodaju da povećanje efikasnosti može pomoći u poboljšanju performansi baterije uređaja.

Ostale glasine dodaju da iPhone 16 Pro Max uključuju i dodatak Apple A18 bionic čipseta i do 8 GB RAM-a. Štaviše, tvrdi se da je Apple poboljšao proizvodni proces za titanijumski okvir Pro uređaja uz istovremeno smanjenje troškova.

Ajfon, Iphone, IPhone
foto: Shutterstock

Ranije Macrumors je takođe nagovestio da bi se iPhone 16 Pro i Pro Max mogli pohvaliti većim ekranima, potencijalno dostići neviđene veličine od 6,27 i 6,86 inča, respektivno, postavljajući nova pravila ekrana na iPhone uređajima.

NADOGRADNJE KAMERE

U međuvremenu, glasine iz Sparrownews-a sugerišu da će iPhone 16 Pro Max imati 1/1,14-inčni Soni IMKS903 primarni senzor. Navodi se da će povećanje veličine senzora dovesti do značajnog poboljšanja detalja i jasnoće slika, čak i u teškim uslovima osvetljenja.

Kamera u modelima iPhone 16 Pro takođe može imati upotrebu 1MG+7P oblikovanih stakloplastičnih modula, za koje se očekuje da će dovesti do poboljšanja optičkih performansi sočiva.

Očekuje se da će još jedna značajna promena dizajna biti uvođenje vertikalnog rasporeda kamere u osnovne modele iPhone 16 serije. Ovo udaljavanje od dijagonalnog rasporeda kamere koje se vidi u iPhone-u 15 mogao da otvori put inovativnosti funkcije kao što je prostorno snimanje video zapisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track