GOOGLE KOPIRA APPLE? Android 15 dobija funkciju koju korisnici iOS već uveliko koriste
Foto: Shutterstock

AppS

GOOGLE KOPIRA APPLE? Android 15 dobija funkciju koju korisnici iOS već uveliko koriste

Tech -

Google je na pragu da korisnicima Androida 15 donese novu, veoma korisnu funkciju koja će omogućiti ručno arhiviranje aplikacija, slično opciji koju već poseduju korisnici iOS uređaja.

Funkcija će korisnicima pružiti mogućnost da odlože ili arhiviraju aplikacije koje trenutno ne koriste, ali ne žele da ih trajno obrišu sa uređaja, čime se oslobađa dragoceni prostor na telefonu.

Trenutno, Google Play Store nudi funkciju koja automatski arhivira aplikacije koje se retko koriste. Međutim, ova funkcija ima svoja ograničenja, jer pretpostavlja da korisnici sve aplikacije preuzimaju isključivo sa Play Store-a. Takođe, korisnici nemaju mogućnost da sami odrede koje aplikacije žele da arhiviraju.

Google play
foto: Shutterstock

Prema izveštaju sajta Android Authority, Google planira da proširi opciju arhiviranja tako da bude dostupna za sve aplikacije, bez obzira na njihov izvor preuzimanja. Ovo znači da će korisnici moći da arhiviraju bilo koju aplikaciju, bilo da je preuzeta sa Play Store-a ili iz nekog drugog izvora, i time oslobode prostor na uređaju.

Iako još uvek nema zvanične potvrde o datumu izlaska ove funkcije, očekuje se da će biti integrisana u Android 15 operativni sistem. Ova novina bi mogla znatno da olakša upravljanje aplikacijama na Android uređajima, pružajući korisnicima veću fleksibilnost i kontrolu nad sopstvenim uređajem.

Izvor: ITNetwork/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track