GTA 6 JE ZAKAZAN ZA 2025. GODINU: Evo šta znamo za sada o najiščekivanijem naslovu decenije
Foto: Shutterstock

gaming

GTA 6 JE ZAKAZAN ZA 2025. GODINU: Evo šta znamo za sada o najiščekivanijem naslovu decenije

Tech -

Izdavač Take-Two je nedavno dao preciznije informacije o datumu izlaska igre GTA 6, koja je bez diileme najiščekivaniji naslov decenije. Igra je prvi put otkrivena u decembru prošle godine, nakon što su fanovi proveli deset godina uživajući u prethodnom naslovu, GTA 5.

Iako su ranije izjave iz Take-Two ukazivale na to da će igra biti dostupna u prvom kvartalu 2025. godine, najnoviji planovi kompanije sada sugerišu da bi izlazak mogao biti odložen za kasnije tokom te godine.

Očekuje se da će izlazak GTA 6 imati značajan uticaj na celokupnu industriju. Nedavno je izvršni direktor kompanije Ubisoft priznao da će lansiranje ove igre pozitivno uticati na industriju (misleći i na svoju kompaniju), doprinoseći poboljšanju prodaje i angažovanja igrača.

Tokom nedavnog sastanka za zaradu, GTA 6 je bio često pominjan, što nije iznenađujuće, a izdavač je otkrio nekoliko novih detalja o samoj igri.

GTA 6, GTA IV, Video Igre
foto: Shutterstock

Izvršni direktor Take-Two je govorio o razvoju igre i istakao da se Rockstar Games trudi postići savršenstvo u njenom stvaranju. Sličan komentar je već dat prošle godine, nagovještavajući da razvojni tim neće žuriti s izlaskom igre na tržište.

Iako su prethodne prognoze prihoda snažno ukazivale na izlazak između januara i marta 2025. godine, sada se čini da je Take-Two spreman odložiti izlazak igre dalje tokom te godine.

Najnovije izjave ukazuju na veće prognoze prihoda u fiskalnoj 2026. godini, što sugeriše da bi GTA 6 mogao biti izdat nakon marta 2025. godine.

„Očekujemo rast u fiskalnoj 2026. godini u odnosu na 2025. godinu, tako da se to nije promenilo.“

GTA VI, GTA 6, Video Igre
foto: Shutterstock

Izdavač je ranije očekivao prihode od preko 8 milijardi dolara u fiskalnoj 2025. godini, ali su najnovije prognoze smanjene na 7 milijardi dolara.

„Cifra je iznad 7 milijardi dolara za neto rezervacije“, izjavila je CFO Take-Two, Lainie Goldstein.

Ove izjave sugerišu da izdavač više ne planira lansiranje GTA 6 u prvom kvartalu 2025. godine.

Fiskalna 2026. godina sugeriše da bi GTA 6 mogao biti izdat krajem te godine, s uobičajenim prozorom izlaska od septembra do novembra, što bi bilo u skladu s prethodnim izdanjima Rockstar Gamesa.

Izvor: ITMixer/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track