POSLEDNJI NASTAVAK JE NAJUSPEŠNIJI DO SADA: Football Manager 2024 obara rekorde!
Foto: Printscreen YT

gaming

POSLEDNJI NASTAVAK JE NAJUSPEŠNIJI DO SADA: Football Manager 2024 obara rekorde!

Tech -

Kada je pre dvadeset godina Sports Interactive lansirao Football Manager, verovatno ni slutili nisu da će najbolje vreme doći tek dosta kasnije, iako se sam Football Manager pokazao odlično na tržištu i uspeo da pobedi svu konkurenciju koja mu je stala na put.

Takođe bilo je i pokušaja čuvenih kompanija poput EA sa FIFA Manager serijalom, ali i to je FM prebrodio, a postao je jedna od najigranijih igara na ovim prostorima.

Za tačno sto dana od izlaska Football Manager 2024, ova igra postala je najigranija igra u serijalu, sa preko sedam miliona igrača; do sad je rekord bio oko 112 hiljada slabiji od novog rekorda, a ujedno je i mnogo manje vremena bilo potrebno aktuelnom nastavku da stigne do ovakve brojke.

Naravno, jedan od glavnih razloga za ovakve uspehe je dostupnost igre: ona je ovaj put izašla istovremeno na čak osam platformi, a od starta je mogla da se igra na Game Pass pretplati za PC i Xbox verziju, a na mobilnim uređajima je bila dostupna preko Netflix, odnosno Apple Arcade pretplata.

Do 2020. godine igra je bila prodata u oko 35 miliona primeraka, a može se reći da tek u poslednjih par godina ima ogroman rast. Igru za dvadeseti rođendan očekuju određene izmene, jer će koristiti novi endžin (u pitanju je Unity), ali igračima će i dalje biti dostupna mogućnost da prebace svoje sačuvane podatke iz FM 2024 verzije igre u FM 2025.

Izvor: SK/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track