BITKOIN DOSTIGAO BILION DOLARA: Šta to znači za budućnost novca?
Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kriptovaluta

BITKOIN DOSTIGAO BILION DOLARA: Šta to znači za budućnost novca?

Tech -

Ukupna vrednost uložena u bitkoin premašila je u sredu 1 bilion dolara, prvi put od novembra 2021. godine.

Cena bitkoina je u sredu dostigla čak 52.079 dolara, što je maksimum u poslednjih 25 meseci. Poslednji put je porastao za 4,29% na 51,690 dolara, što je povećalo tržišnu kapitalizaciju tokena na 1,013 biliona dolara prema informacijama platforme Coingecko.

Najveća svetska kriptovaluta porasla je za oko 22% od početka februara, što je već postavljeno za najveći mesečni rast od oktobra.

Snažni prilivi u nove ETF-ove na berzi u SAD podstakli su neke od akcija cena poslednjih nedelja, a tokovi kapitala u 11 američkih spot bitcoin ETF-ova porasli su na 1,64 milijarde dolara u nedelji do srede.

kriptovaluta, bitkoin
foto: Printscreen/RTS, Shutterstock

U prethodnih pet trgovačkih sesija ostvaren je priliv od 409 miliona dolara na proizvode, koji su dobili odobrenje regulatora i počeli da trguju u januaru.

„Da li će se ovaj tempo održati ostaje da se vidi, ali u kriptovaluti, cena često pokreće tok. Mora se zamisliti da će, ako bude više dana poput poslednjih nekoliko, veliki prilivi biti ispunjeni daljim rastom cena bitcoina za spot“, rekli su analitičari dobavljača kriptovalute B2C2.

Bankrotirani kripto kreditor Genesis Global Capital dobio je u sredu dozvolu od američkog suda da proda oko 1,6 milijardi dolara udela u spot bitkoin ETF-u kompanije Graiscale Investments, kao deo svojih napora da otplati kreditorima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track