OVA APLIKACIJA PRETEKLA JE NETFLIX I ZAVARALA APPLE: A potom je otkriveno kako su mamili korisnike
Foto: Mehmet Yaman / Alamy / Alamy / Profimedia

piraterija

OVA APLIKACIJA PRETEKLA JE NETFLIX I ZAVARALA APPLE: A potom je otkriveno kako su mamili korisnike

Tech -

Aplikacija, pod nazivom Kimi, omogućavala je korisnicima pristup piratizovanim emisijama i filmovima.

Tokom prethodne nedelje, aplikacija pod nazivom Kimi je iznenađujuće bila popularnija od najvećih striming servisa kao što su Netflix i Prime Video, na App Store listi najpopularnijih aplikacija iz domena zabave.

Apple je u međuvremenu ukonio apliakciju, a razlog je najverovatnije to što je servis korisnicima omogućavao pristup piratskim filmovima i emisijama.

Kimi je bio prerušen u aplikaciju koja testira korisnikov vid, tako što bi korisnik trebalo da pronađe razlike na sličnim fotografijama. Umesto toga, aplikacija je nudila sadržaj sa filmovima i TV emisijama, među kojima su i noviji blokbasteri i nagrađivani filmovi.

Apple se ponosi privatnošću i bezbednošću svoje prodavnice aplikacija i obezbeđuje da postoji sve više aaplikacija koje mogu da se preuzmu.

Kimi, Aplikacija
foto: Printscreen YT

Kada je kompanija otkrila da će uskladiti svoje poslovanje sa Zakonom o digitalnim tržištima Evropske unije (DMA), Apple je istakao da će svaka alternativna prodavnica aplikacija koja dođe na platformu kompanije morati da ima stroga pravila i alate za moderaciju koji su uporedivi sa Apple-ovim.

Međutim, sam Apple će možda morati da pomno prati svoj App Store. Korisnici su na društvenim mrežama izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga što moraju da plaćaju previše servisa za striming da bi mogli da gledaju šta žele, a izgleda da se sve više ljudi ponovo okreće pirateriji.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track