"CALL OF DUTY" IGRAČI TUŽE ACTIVISION! Veliko nezadovoljstvo monopolom nad ligama i turnirima, u igri desetine miliona
Foto: Shutterstock

konkurencija

"CALL OF DUTY" IGRAČI TUŽE ACTIVISION! Veliko nezadovoljstvo monopolom nad ligama i turnirima, u igri desetine miliona

Tech -

Proizvođač video igara Activision Blizzard pogođen je američkom tužbom u kojoj se tvrdi da ograničava konkurenciju za organizovano igranje igara koje uključuje svoju vodeću franšizu „Call of Duty“.

Profesionalni igrači Hector Rodriguez i Seth Abner rekli su tužbi podnetoj u četvrtak federalnom sudu u Los Anđelesu da Activision nezakonito monopolizuje unosno tržište za Call of Duty lige i turnire.

call of duty, call of duty mobile, Microsoft, Activision
foto: Shutterstock

Call of Duty, igra pucanja iz prvog lica koja je prvi put predstavljena 2003. godine, jedna je od najprodavanijih u industriji svih vremena i pomogla je da Activision postigne milijarde dolara godišnjeg prihoda, navodi se u tužbi.

Activision je u saopštenju naveo da će se "snažno braniti od ovih tvrdnji koje nemaju činjenično ili zakonsko utemeljenje". Dodajući da su odbili zahtev tužilaca pre tužbe za „desetine miliona dolara“.

Microsoft, Activision, call of duty mobile, call of duty
foto: Shutterstock

Microsoft je prošle godine kupio Activision za 69 milijardi dolara, u ugovoru koji je još uvek pod nadzorom američke Federalne trgovinske komisije. Activision je 2016. platio 46 miliona dolara za kupovinu Major League Gaminga, koji je tužba nazvana vodećim organizatorom takmičenja Call of Duty.

Liga i turnirska igra za Call of Duty je bila „živo, konkurentno tržište proizvoda“ sve do 2019. godine, kada je Activision otvorio sopstvenu ligu da bi eliminisao konkurenciju, navodi se u tužbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track