MICROSOFT OTKRIO GDE ĆE U EVROPI ULOŽITI SVOJE MILIJARDE: Fokus će biti očekivano - veštačka inteligencija
Foto: Aleksandr Khakimullin / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock, Ilustracija

napredak

MICROSOFT OTKRIO GDE ĆE U EVROPI ULOŽITI SVOJE MILIJARDE: Fokus će biti očekivano - veštačka inteligencija

Tech -

Američki softverski gigant Microsoft proširiće svoju veštačku inteligenciju (AI) i Cloud infrastrukturu u Španiji kroz ulaganje od 2,1 milijarde dolara u naredne dve godine, rekao je potpredsednik kompanije i predsednik Bred Smit u objavi na društvenoj mreži X.

Ovaj potez dolazi nakon njegove najave ulaganja od 3,2 milijarde evra (3,45 milijardi dolara) u Nemačkoj usredsređene na veštačku inteligenciju, koja će trajati naredne dve godine.

Investicija koja će biti izvršena između 2024. i 2025. otkrivena je nakon što su premijer Pedro Sanchez i predsednik Microsoft Corp Brad Smith održali sastanak. Ova najava označava učetvorostručavanje priliva novca kompanije prema iberijskoj zemlji.

Brad Smit
foto: Printscreen YT

„Naša investicija je izvan samo izgradnje centara podataka, ona je svedočanstvo naše 37-godišnje posvećenosti Španiji, njenoj bezbednosti, razvoju i digitalnoj transformaciji njene vlade, preduzeća i ljudi“, rekao je Smit.

Pedro Sančes
foto: EPA

„Želim da se zahvalim vašem predsedniku, Brad Smithu na njegovom poverenju u špansku ekonomiju i u našu mapu puta za inkluzivnu i sigurnu digitalnu transformaciju. Pored toga, razgovarali smo o mogućnostima saradnje za jačanje sajber bezbednosti i promociju veštačke inteligencije u javnosti administracija“, objavio je Sanchez na mreži X.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track