KORISNICI NEZADOVOLJNI OVOM PROMENOM: Primorani su da koriste Edge pretraživač!
Foto: Shutterstock

Windows

KORISNICI NEZADOVOLJNI OVOM PROMENOM: Primorani su da koriste Edge pretraživač!

Tech -

Izveštaji pokazuju da je Microsoft uveo novi zahtev za korisnike Outlooka na Windowsu 10 i Windowsu 11, a neki korisnici možda neće biti baš srećni zbog promene. Moraju da preuzmu Edge internet pregledač.

Kako navodi MSPowerUser, korisnici Outlooka na gore pomenutim verzijama operativnog sistema sada će morati da preuzmu i instaliraju Microsoft Edge da bi pristupili Outlook imejlovima.

Ovaj potez je svakako čudan, jer neki korisnici izražavaju zabrinutost da Microsoft forsira usvajanje svog internet pretraživača u pokušaju da poveća sve manji tržišni udeo koji Edge ima trenutno.

Međutim, ostaje nejasno da li je zahtev bio nameran ili jednostavno tehnički zahtev za pokretanje ažurirane verzije Outlooka.

Windows 10, Windows 11
foto: Shutterstock

Ovaj zahtev su prvi primetili korisnici Reddita, kojima je prikazana poruka o grešci koja glasi: "Novi Outlook za Windows zahteva Microsoft Edge kako bi bio instaliran".

Izveštaji pokazuju da se krivac problema može pronaći u Outlooku, koristeći Microsoft Edge Webview 2 za određene web funkcije. Dok većina korisnika Outlooka već ima instaliran Edge na svom uređaju, deo korisnika koji su odlučili da deinstaliraju pretraživač jer smatraju da je bloatware, moraće da ga ponovo instaliraju da bi pristupili svojim imejlovima preko Outlooka.

Microsoft, za sada, još uvek nije komentarisao ove navode.

Izvor:B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track