TELEGRAM DOBIJA NOVU FUNKCIJU: Aplikacija korisnicima sad nudi još veću privatnost poruka
Foto: Profimedia

UPDATE

TELEGRAM DOBIJA NOVU FUNKCIJU: Aplikacija korisnicima sad nudi još veću privatnost poruka

Tech -

Telegram, popularna aplikacija za razmenu poruka, proširuje svoje funkcije privatnosti uvođenjem „view-once“ opcije za glasovne i video poruke. Nakon što je u septembru 2023. godine predstavio mogućnost jednokratnog pregleda fotografija i video zapisa u privatnim četovima, kompanija sada nudi istu opciju za glasovne i video poruke.

Ova funkcija omogućava korisnicima da snime i pošalju poruke koje primalac može čuti ili videti samo jednom, čime se povećava privatnost i diskrecija u komunikaciji.

Kako bi aktivirali ovu opciju, korisnici treba da pritisnu ikonu mikrofona za snimanje, a zatim podignu prst do ikone „view-once“.

Telegram dodatno uvodi mogućnost pauziranja i nastavljanja snimanja glasovnih i video poruka, što dodaje fleksibilnost u kreiranju sadržaja.

Za one koji cene transparentnost u komunikaciji, Telegram uvodi i opciju koja korisnicima omogućava da vide kada je njihova poruka pročitana u privatnim četovima. Ova funkcija može biti isključena u postavkama aplikacije.

telegram aplikacija, telegram
foto: Shutterstock

Za premium korisnike, Telegram uvodi dodatne funkcije privatnosti. Sada mogu sakriti informaciju kada su pročitali poruku, ali i dalje imaju mogućnost da vide kada je neko drugi pročitao njihovu poruku, pod uslovom da je ta informacija javno dostupna.

Premium korisnici takođe dobijaju opciju da odaberu ko može prvi da im pošalje poruke, bilo „Everyone“ ili „My Contacts and Premium User“.

Ove nadogradnje dolaze nakon što je Telegram prošlog meseca predstavio nove funkcije za bolje otkrivanje i prilagođavanje kanala, poboljšane pozive sa end-to-end enkripcijom i ažuriranu bot platformu.

Ove inovacije naglašavaju Telegramovu posvećenost pružanju sigurne i privatne platforme za komunikaciju, dok istovremeno uvodi nove mogućnosti za svoje korisnike.

Izvor:ITNetwork/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track