GOOGLE INŽENJERI HAKOVALI PLAYSTATION PORTAL: Pokrenuli PSP emulator na njihovom uređaju
Foto: Shutterstock

da li će sony odgovoriti?

GOOGLE INŽENJERI HAKOVALI PLAYSTATION PORTAL: Pokrenuli PSP emulator na njihovom uređaju

Tech -

Google-ovi inženjeri su hakovali novi Sony PlayStation Portal da bi lokalno pokrenuli emulirane igre. Ručni uređaj od 199,99 dolara debitovao je u novembru, ali je bio ograničen samo na strimovanje igara sa PS5 konzole, pa čak ni na naslove iz Sony servisa za igre na cloud-u.

Dva Google inženjera uspela da pokrenu emulator PPSSPP na Portalu za PlayStation, omogućavajući Grand Theft Auto PSP verziji da radi na portalu bez potrebe za Wifi strimingom. „Posle više od mesec dana napornog rada, PPSSPP je izvorno pokrenut na PlayStation Portalu. Da, hakovali smo ga“, kaže Endi Ngujen u objavi na X mreži.

Nguien takođe potvrđuje da je eksploatacija „zasnovana na svim softverima“, tako da ne zahteva nikakve hardverske modifikacije poput dodatnih čipova ili lemljenja.

Do sada je objavljena samo fotografija Grand Theft Auto: Liberty City Stories koja se pokreće na PlayStation portalu, ali Nguien će možda objaviti neke video zapise kako bi demonstrirao eksploataciju tokom vikenda.

GTA, GTA IV
foto: Printscreen YT

Nguien je istraživač ranjivosti oblaka u Google-u, a radio je sa kolegom Google-ovim inženjerom za bezbednost Calle Svensson na projektu PlayStation Portal. Nguien, poznatiji kao TheFlow, otkrio je višestruke eksploatacije PS4 i PS5 u prošlosti. On će u maju predstaviti detalje o novom PS4 eksploataciji.

Iako je eksploatacija PlayStation portala poslednja u dugom nizu PlayStation eksploatacija, nije jasno da li će i kada će mod pod nazivom "bekstvo iz zatvora" biti dostupno svima. „Nema planiranog izdanja u bliskoj budućnosti, a ima još mnogo posla koji treba da se uradi“, objašnjava Nguien u naknadnom postu na X mreži. Ako mod na kraju bude objavljen, to bi moglo znatno poboljšati PlayStation Portal dodavanjem mogućnosti za pokrenite softver lokalno, uključujući emulatore igara i možda čak i Android igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track