ZBOGOM MEIZU! Gigant prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona
Foto: Shutterstock

kraj

ZBOGOM MEIZU! Gigant prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona

Tech -

​Kompanija Meizu izlazi iz poslovanja sa proizvodnjom pametnih telefona, fokusiraće se na nešto drugo.

Meizu Technology, kompanija u vlasništvu proizvođača automobila Geely, kaže da je AI budućnost i investiraće sve u vještačku inteligenciju.

Prema navodima iz objave na kineskoj mreži Weibo, tim koji je kreirao FlymeOS će biti restruktuiran kako bi radio na novim AI terminalima, a koristiće globalno dostupne LLM-ove kao što je OpenAI.

Kako ističe Šen Žiju, izvršni direktor Xingji Meizu Grupe, korisnici pametnih telefona prave velike pauze između nadogradnji svojih uređaja - u proseku 51 mesec, što je više od četiri godine. Zato više neće biti Meizu 21 Pro, Meizu 22 i Meizu 23 uređaja.

meizu
foto: Shutterstock

Kompanija je već postavila temelje za svoje iskustvo sa više terminala, kada je objavila Flyme Auto infotainment sistem za vozila koje kreira Geely, uključujući Polestar i Lotus. Oni se lako i brzo povezuju na FlymeOS 10 uređaje, kao što su Meizu 20 i Meizu 21 premium modeli.

Novi operativni sistem je kreiran kako bi se koristio u eri veštačke inteligencije i biće lansiran tokom 2024. godine. Prvi hardverski proizvod, pokretan tim AI-jem, ćemo takođe videti ove godine.

Podrška za aktuelne Meizu telefone će ostati u Kini, dok nema informacija za uređaje objavljene na globalnom tržištu.

Izvor:B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track