REDDIT SE PARTNERSTVOM SA GUGLOM DIŽE IZ MINUSA: Postigli dogovor o licenciranju AI sadržaja
Foto: Shutterstock

KonstantAn finansijski gubitak

REDDIT SE PARTNERSTVOM SA GUGLOM DIŽE IZ MINUSA: Postigli dogovor o licenciranju AI sadržaja

Tech -

Reddit je u četvrtak otkrio da se njegov neto gubitak smanjio na 90,8 miliona dolara i da je rast prihoda bio otprilike 21% u 2023. godini, pošto je kompanija društvenih medija javno objavila svoju IPO prijavu uoči svog dugo očekivanog planiranog debija na američkoj berzi u martu.

Inicijalna javna ponuda (IPO) dolazi skoro dve decenije nakon lansiranja Reddita i biće veliki test za platformu koja još uvek zaostaje za komercijalnim uspehom savremenih društvenih medija kao što su Facebook i Twiter, sada poznat kao X.

Reddit, Redit
foto: Shutterstock

Reddit je saopštio da je imao u proseku 73,1 milion aktivnih korisnika dnevno i 267,5 miliona nedeljno aktivnih korisnika u tri meseca koja su završila 31. decembra 2023. Kompanija je rekla da je preko 100.000 aktivnih zajednica koristilo njenu platformu, koja je imala 1 milijardu kumulativnih postova.

U prijavi za IPO, Reddit je prijavio "manji" neto gubitak od 90,8 miliona dolara za godinu završenu 31. decembra i zabeležio je rast prihoda od 804 miliona dolara, u odnosu na 666,7 miliona dolara godinu dana ranije.

Reddit, Redit
foto: Shutterstock

Reddit sa sedištem u San Francisku postigao dogovor sa Alfabetom. Alfabet je holding kompanija koja poseduje Google i nekoliko kompanija koje su ranije bile povezane sa njim ili ih posedovao. Deo dogovora je da svoj sadržaj učine dostupnim za obuku modela veštačke inteligencije ovog giganta pretraživača. Ugovor je vredan oko 60 miliona dolara na godišnjem nivou.

Reddit je procenjen na 10 milijardi dolara u krugu finansiranja 2021. godine i nejasno je kakvu će procenu kompanija težiti tokom prodaje akcija u narednim nedeljama. Očekuje se da će tražiti prodaju skoro 10 odsto svojih akcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track