NE ŠALJETE SLIKE I SNIMKE NA WHATSAPP JER SMANJUJE KVALITET? Ova funkcija rešiće prenos sadržaja VISOKE rezolucije
Foto: Whatsapp

UPGRADE

NE ŠALJETE SLIKE I SNIMKE NA WHATSAPP JER SMANJUJE KVALITET? Ova funkcija rešiće prenos sadržaja VISOKE rezolucije

Tech -

WhatsApp poboljšava korisničko iskustvo i radi na funkciji koja bi mogla da pojednostavi slanje HD sadržaja u aplikaciji za razmenu poruka. Najnovija beta verzija za Android, verzija 2.24.5.6, predstavila je potencijalno ažuriranje koje bi omogućilo korisnicima da postave kvalitet otpremanja za svoje medijske datoteke, eliminišući potrebu za ručnim prilagođavanjem.

Trenutno, korisnici imaju opciju da uključe HD za svaku sliku ili video koji dele na WhatsApp-u. Međutim, ova nova funkcija, koja se nalazi u podešavanjima skladištenja aplikacije u posebnom odeljku pod nazivom „Kvalitet medija“, predlaže praktičniji pristup.

Korisnici mogu da biraju između standardnog i HD kvaliteta, a izabrana opcija će biti zadržana za naknadno slanje medija, čineći proces efikasnijim za one koji često razmenjuju sadržaj visoke rezolucije.

Vocap, WhatsApp
foto: Profimedia

Iako je ova funkcija još uvek u razvoju i nije dostupna za beta testiranje, njeno uključivanje u najnovije beta izdanje ukazuje na to da WhatsApp aktivno radi na pojednostavljivanju deljenja HD sadržaja na svojoj platformi. Ažuriranje takođe ima za cilj da korisnicima pruži jasne informacije o razlikama između standardnog i HD kvaliteta.

Iako konkretan datum objavljivanja ove funkcije tek treba da bude potvrđen, njena potencijalna primena sugeriše da je WhatsApp posvećen poboljšanju pogodnosti i efikasnosti korisnika kada je u pitanju deljenje medija.

WhatsApp, Telefon, Aplikacija
foto: Profimedia

Ovaj potez je u skladu sa postepenim uvođenjem podrške za slike i video zapise visoke rezolucije u aplikaciji, demonstrirajući posvećenost platforme ispunjavanju preferencija korisnika koji daju prioritet jasnoći slike i videa u svojoj komunikaciji.

U međuvremenu, WhatsApp je takođe predstavio revolucionarnu funkciju u svojoj beta verziji, sa ciljem da zaštiti slike profila korisnika. Platforma za trenutne poruke je otišla dalje od jednostavnog onemogućavanja opcije za čuvanje ili preuzimanje slika profila; sada sprečava korisnike da prave snimke ekrana unutar aplikacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track