XIAOMI LANSIRAO SVOJE TELEFONE: Photo-geared serija 14 postaje globalna, naravno bez SAD
Foto: Shutterstock

MWC 2024

XIAOMI LANSIRAO SVOJE TELEFONE: Photo-geared serija 14 postaje globalna, naravno bez SAD

Tech -

Kineski proizvođač Xiaomi u nedelju lansirao je za međunarodna tržišta svoj novi pametni telefon serije 14 sa poboljšanim AI-om zajedno sa drugim uređajima.

Novi telefon Xiaomi 14 Ultra, koji proširuje partnerstvo kompanije sa nemačkim proizvođačem kamera Leica, uključuje konfiguraciju sa četiri kamere, dok njegova kompaktnija verzija, Xiaomi 14, ima konfiguraciju sa tri kamere.

Telefoni su integrisani jakim AI-om koji obavlja mnoštvo funkcija u različitim aplikacijama, uključujući alat koji omogućava transkripcije konferencija u realnom vremenu ili funkciju koja omogućava korisnicima da opišu fotografiju kako bi je AI locirao u svojoj galeriji.

Xiaomi
foto: Shutterstock

Tehnološke i telekomunikacione kompanije objavljuju nove proizvode i funkcije uoči godišnjeg Svetskog kongresa mobilnih tehnologija (MWC) u Barseloni koji je počeo u ponedeljak, nadajući se da će entuzijazam oko veštačke inteligencije povećati poslovne izglede, iako mnogi stručnjaci kažu da generativna AI može izazvati pravne ili etičke zabrinutosti.

Xiaomi je prošle godine bio treći na globalnom nivou po udelu na tržištu pametnih telefona, čineći 12,5% globalnih isporuka, iza lidera Apple sa 20,1% i Samsung na drugom mestu sa 19,4% tržišnog udela.

Kompanija je u nedelju takođe predstavila nove nosive proizvode, uključujući Xiaomi Smart Band 8 Pro, Xiaomi Watch S3 i Xiaomi Watch 2, koji su pogodni za sportske, zdravstvene i wellness aktivnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track