APPLE UZVRAĆA UDARAC, IMA AMBICIOZAN PLAN: Spremaju pametne naočare i slušalice sa integrisanom kamerom
Foto: Beta Ap

Korak Dalje

APPLE UZVRAĆA UDARAC, IMA AMBICIOZAN PLAN: Spremaju pametne naočare i slušalice sa integrisanom kamerom

Tech -

U pokušaju da nastavi svoju putanju revolucionarnih inovacija, Apple se navodno upušta u oblast nosive tehnologije sa planovima za „iRing“ i „iGlasses“. Uprkos postojećem uspehu kompanije sa Apple Watch-om i nedavnom lansiranju Vision Pro slušalica, Apple je spreman da istraži nove granice na tržištu nosivih uređaja.

Apple-ov pohod na pametne naočare ima za cilj da parira proizvodima kao što su Amazon Echo Frames i Meta Ray-Bans, ali sa futurističkim obrtom.

Očekuje se da će zamišljene Apple pametne naočare integrisati funkcije pametnog zvuka i veštačke inteligencije (AI), pružajući korisnicima napredno i impresivno iskustvo. Štaviše, postoje indicije da Apple takođe radi na AirPod-ovima sa integrisanim kamerama.

Apple iGlasses
foto: Shutterstock

Takođe postoje spekulacije da bi se takav uređaj mogao fokusirati na zdravlje i fitnes, potencijalno se takmičeći sa očekivanim Samsungovim izdavanjem na MWC 2024. Ipak, projekti su još uvek u ranoj fazi planiranja i biće potrebno neko vreme pre nego što se pojave na tržištu.

Jedan značajan projekat koji se radi je razvoj AirPod-a sa integrisanom kamerom pod kodnim imenom B798. Ovi inovativni proizvodi su u skladu sa Appleovom širom strategijom neprimetnog uključivanja veštačke inteligencije u svoj ekosistem, sa pametnim naočarima i slušalicama opremljenim kamerom koje potencijalno nude korisnicima jedinstvenu mešavinu vizuelnih i glasovnih mogućnosti veštačke inteligencije za poboljšanje njihovih svakodnevnih zadataka.

AirPod, Apple AirPod
foto: Profimedia

Pored ovih uzbudljivih razvoja u tehnologiji za nošenje, Apple planira remont korisničkog interfejsa (UI) sa predstojećim ažuriranjem iOS 18. Iako se očekuje da će redizajn biti očigledan i u iOS-u i u macOS-u, to možda nije potpuna revizija srodna visionOS-u. Nagađana vremenska linija za redizajn iOS-a ukazuje na drugi ove godine, verovatno na leto. Međutim, renovirani macOS se ne očekuje do 2025. ili 2026. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track