GOOGLE PAY APP SE GASI: Od juna će korisnici morati da koriste Guglov "novčanik"
Foto: Shutterstock

Google wallet

GOOGLE PAY APP SE GASI: Od juna će korisnici morati da koriste Guglov "novčanik"

Tech -

Google Pay je u velikoj meri zamenjen Google novčanikom još 2022. godine, ali još uvek radi u nekoliko zemalja, uključujući SAD. Sada, gigant za pretragu je najavio da će samostalna aplikacija Pay biti ukinuta u državi 4. juna 2024. u nastojanju da pojednostavi svoje metode plaćanja. Nakon toga će biti dostupan samo u Singapuru i Indiji zbog „jedinstvenih potreba u tim zemljama“, napisao je Google na blogu.

Kao deo zastarelosti, Google će ukloniti peer-to-peer (P2P) plaćanja, upravljati vašim stanjem i „pronaći ponude i ponude“. Za ovo drugo, preporučuje se korišćenje nove destinacije za ponude na Pretrazi. Korisnici će i dalje moći da prenesu svoje stanje na Google Pay-u (GPay) na bankovni račun nakon 4. juna 2024. koristeći web lokaciju Google Pay.

Google, Goolge pay
foto: Shutterstock

Google novčanik je sada u velikoj meri zamenio GPay, sa pet puta više korisnika u 180 zemalja, saopštila je kompanija. To je zato što može da obrađuje više od samo plaćanja pored kreditnih i debitnih kartica, čuva prevozne propusnice, državne legitimacije, vozačke dozvole, virtuelne ključeve automobila i još mnogo toga. Google Pay, usluga, će i dalje biti dostupna preko Google novčanika.

Google sistem plaćanja je godinama bio u haosu. Počeo je kao Google novčanik, koji je lansiran 2011. U to vreme, to je bio sistem za plaćanje putem dodira koji je izašao godinama ispred Apple Pay-a (2014), podržan od strane Mastercard-a i prodavaca kao što je Maci's.

Google, Goolge pay
foto: Shutterstock

U međuvremenu, Android Pay je izašao 2015. godine, a zatim je integrisan sa Google novčanikom 2018. i preimenovan u Google Pay. Pored toga, kompanija je prvobitno imala karticu Google novčanika (ugašena 2016.) koja je zapravo bila pripejd debitna kartica koja se može koristiti kod svih prodavaca koji prihvataju Mastercard. Sada je sve ponovo pod okriljem Google novčanika osim ako se kompanija ponovo ne predomisli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track