NAJNOVIJI SAMSUNG PAMETNI PRSTEN: Da li je zaslužio mesto na vašem prstu?
Foto: Printscreen YT

GALAXY inovacija

NAJNOVIJI SAMSUNG PAMETNI PRSTEN: Da li je zaslužio mesto na vašem prstu?

Tech -

Na MWC 2024, Samsung je konačno predstavio svoj prvi pametni prsten, koji bi trebalo da se pojavi na policama kasnije ove godine. Prsten izgleda tanji od onoga što nude Oura i Circular, ali se zapravo ne ističe nikakvim jedinstvenim elementima dizajna.

U zvaničnom blog postu, Samsung-ov potpredsednik i šef tima za digitalno zdravlje, dr Hon Pak, takođe je naveo kako se Galaxy Ring uklapa u Samsungovu viziju povezanog pametnog zdravstvenog ekosistema.

Prsten će biti dostupan u tri boje: srebrna, zlatna i crna. Samsung nije otkrio o vrsti senzora koju sat poseduje, ali je potvrdio nekoliko wellness funkcija i uvid u sklop hardvera. Među tim funkcijama je My Vitality Score, inteligentni sistem zdravstvene analize koji kombinuje podatke iz obrazaca spavanja, otkucaja srca, varijacija pulsa i fizičke aktivnosti da bi pružio holističku sliku.

Galaxy ring, pametni prsten, Galaxy
foto: Printscreen YT

Da bi prikupio takvu vrstu podataka, Galaxy Ring bi svakako imao LED senzor otkucaja srca, najverovatnije senzor infracrvene fotopletizmografije (PPG) koji takođe vidimo na konkurentskim proizvodima. Za praćenje aktivnosti, akcelerometar će najverovatnije pronaći svoj tempo unutar Galaksi prstena. Samsung je već potvrdio da će sistem My Vitality Score takođe doći do predstojeće linije Galaxy Watch-a kasnije ove godine, ali izgleda da će ova funkcija raditi samo kada je nosivi uređaj uparen sa telefonom serije Galaxy S24.

SAMSUNG IMA SVE SPREMNE ADUTE ZA USPEH

Još jedna značajna karakteristika koja je potvrđena za Galaxy Ring je praćenje perioda i plodnosti. Ovaj sistem je razvijen u saradnji sa Natural Cicles.

Prvi put je najavljen za seriju Galaxy Watch 5 prošle godine i oslanja se na biomarkere kao što je telesna temperatura za predviđanje statusa plodnosti uz pomoć prilagođenih algoritama. Na hardverskom nivou, sistemu je potreban senzor temperature za merenje varijacija bazalne telesne temperature (BBT) tokom spavanja, što znači da će Galaxy Ring takođe biti opremljen infracrvenim senzorom temperature.

Galaxy ring, pametni prsten, Galaxy
foto: Printscreen YT

Samsungov pametni prsten će takođe podržavati sistem Booster Card. Kompanija kaže da prati zdravstvene ciljeve koje postavljaju korisnici, a zatim nudi uvide koje korisnici mogu primeniti u sledećoj fazi svog zdravstvenog puta. Sve gore pomenute funkcije biće u paketu kao deo Samsung Health kompleta koji će početi da se pojavljuje na kompatibilnim uređajima kasnije ove godine.

Galaxy ring, pametni prsten, Galaxy
foto: Printscreen YT

Za sada se čini da Galaxy prsten ima pokrivene sve osnove koje čine dobro zaokružen pametni prsten. Štaviše, sa devet veličina i tri opcije boja koje možete izabrati, čini se da Samsung nudi više izbora entuzijastima pametnih prstenova nego bilo koji drugi mejnstrim brend.

Samsung već ima ogroman ekosistem uređaja koji su povezani sa ekosistemom Samsung Health, tako da bi korisnicima bilo lako da pristupe svojim zdravstvenim podacima, pa čak i da s relativnom lakoćom menjaju nosive uređaje. Bilo bi zanimljivo videti kako Samsung ceni Galaxy Ring, posebno u godini kada su Appleovi sopstveni napori na pametnim prstenovima takođe počeli da izazivaju talase.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track