KAKO SE ZAKERBERG PROVODI NA ODMORU: Jede hamburgere, potpuno raspamećen Mekom i sprema se za venčanje sina milijardera (FOTO)
Foto: Shutterstock, AP

oduševljen zemljom i klopom

KAKO SE ZAKERBERG PROVODI NA ODMORU: Jede hamburgere, potpuno raspamećen Mekom i sprema se za venčanje sina milijardera (FOTO)

Tech -

Šef Meta Platforme Mark Zakerberg, koji je na mini turneji po Aziji, trenutno je u Japanu i istražuje nasleđe i hranu ove zemlje. On će verovatno posetiti i Seul, a možda će prisustvovati i proslavama pred venčanje Anant Ambanija, najmlađeg sina predsednika Reliance Industries Mukeša Ambanija, u Gudžaratu u Džamnagaru.

„Mark je u Japanu na ličnom putovanju i takođe će se sastati sa nekoliko ključnih partnera dok je ovde“, citira Blumberg portparola Meta Platforms-a. „Kao što je objavljeno, Mark planira da nakratko poseti Koreju radi nekoliko ključnih partnerskih sastanaka“.

Mark je u utorak podelio objavu na Fejsbuku i Instagramu i čak je pregledao japanski McDonald's, dajući mu 10/10 i tražeći da mu se dodeli Mišelinova zvezda.

Tehnološki milijarder je takođe podelio fotografije sebe u naočarima za sunce dok jede hamburger i svoje supruge Prisile Čen ispred zlatnih lukova.

Kada ga je korisnik Instagrama ispitao šta je najbolje na meniju, Zakerberg je čak podelio svoje favorite.

McDonalds
foto: Shutterstock

On je japanski McDonald's Ebi burger smatrao „tako dobrim“ i ocenio ga sa 10/10. Zakerberg je nastavio i nazvao Dupli burger sa jajetom „bangerom“ (nešto privlačno i uzbudljivo) sa ocenom 10/10. Takođe je dao 10/10 lokalnim McNuggetsima za njihovu sjajnu teksturu. Međutim, Teriiaki Chicken i Churros su dobili ocenu 8/10.

McDonalds
foto: Shutterstock

Zukerberg je podelio svoj McDonald'sov post zahvalnosti u oznaci „Made with Ray-Ban|Meta“ na Instagramu. Oznaka je specijalno napravljena za deljenje njihove jedinstvene tačke gledišta sveta kroz nove pametne naočare.

Odvojeno, tehnološki milijarder se 26. februara sastao sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom i razgovarao o pitanjima veštačke inteligencije.

„Imali smo dobar, produktivan razgovor o veštačkoj inteligenciji i budućnosti tehnologije“, rekao je Zakerberg u rezidenciji premijera u Tokiju.

U izveštaju se navodi da će Zakerberg takođe posetiti Južnu Koreju krajem ovog meseca kako bi razgovarao o veštačkoj inteligenciji sa predsednikom kompanije Samsung Electronics, Jai I. Leejem, i eventualno sastao se sa predsednikom Južne Koreje Ioon Suk Ieolom.

Južna Koreja, mapa Južne Koreje
foto: Shutterstock

Takođe bi trebalo da se sastane sa izvršnim direktorom kompanije LG Electronics kako bi razgovarali o razvoju slušalica mešovite realnosti koje će se takmičiti sa Apple-ovim Vision Pro, izvestio je Korea Economic Daili.

Nakon posete Seulu, šef Meta će verovatno posetiti Džamnagar u Gudžaratu kako bi prisustvovao proslavama pre venčanja najmlađeg sina milijardera Mukeša Ambanija, Ananta Ambanija. Trodnevne svečanosti, koje će početi 1. marta, privući će poznate ličnosti iz biznisa, tehnologije i zabave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track