REDMI BUDS 5 RECENZIJA: Najlepše slušalice ispod 35 evra
Foto: Printscreen YT

odnos cene i kvaliteta

REDMI BUDS 5 RECENZIJA: Najlepše slušalice ispod 35 evra

Tech -

Da li ove pristupačne slušalice odgovaraju svom elegantnom kućištu i popularnosti?

Znak sazrevanja tržišta gadžeta je homogenost – proizvodi počinju da izgledaju isto i nude slične karakteristike. Redmi Buds 5 izgledao je prilično glatko na svojim zvaničnim slikama pre lansiranja.

Uprkos tome što ne koristi nikakve fensi materijale, i dalje uspeva da bude vrhunski sa svojom mat belom završnom obradom koja se lako čisti i ima prilično malo održavanja. Uređaj je takođe dostupan u boji mente i crnoj. Plus činjenica da je kućište tako tanko znači da postoji minimalno izbočenje kada ga stavite u džepove.

Redmi Buds 5, Redmi, Slušalice
foto: Printscreen YT

Premijum osećaj se nastavlja i na unutrašnjosti kućišta. Unutra je hladan LED indikator za obaveštenja o bateriji i uparivanja. Interesantan deo je meki jastuk koji okružuje ivice iznutra što dodaje ovaj zadovoljavajući zvuk amortizacije kada ga zatvorite. Mehanizam šarke je takođe veoma elastičan i prijatan.

Nažalost, dizajn slušalica koje se nalaze unutra ne odgovara sjajnom dizajnu kućišta. U poređenju sa njima, osećaju se jeftino, a srebrna nalepnica koja se proteže preko njihovog tela izgleda prelepljiva nego premijum. Ali oni su prilično lagani sa 5,3 g svaki i prilično lepo stoje u ušima.

Redmi Buds 5, Redmi, Slušalice
foto: Printscreen YT

Uparivanje Buds 5 je prilično lako zahvaljujući Google Fast Pair-u. Čim otvorite poklopac, Android pametni telefon će ih instantno prepoznati i vašim jednim klikom na promtu upariti.

Prelazimo na kvalitet zvuka, drajveri od 12,4 mm unutar Redmi Buds 5 nude frekvencijski odziv u obliku slova V, slično kao i većina drugih TVS slušalica u ovom cenovnom segmentu. To znači da su bas i visoki tonovi blago naglašeni. Ali ono što ove slušalice sijaju jeste koliko prirodno zvuči bas. Prilično je prodoran i može se dodatno pojačati pomoću audio efekata u aplikaciji Xiaomi Earbuds bez da se ukupni zvučni potpis zamuti.

Redmi Buds 5, Redmi, Slušalice
foto: Printscreen YT

Buds 5 takođe nudi aktivno poništavanje buke (ANC) do 46 decibela, što je opet odlično za svoju cenu. Uradio je dobar posao u uklanjanju većine dosadnih niskofrekventnih zvukova. Neke više frekvencije i dalje mogu da se provuku kroz ANC, ali to nije ništa što ranije nismo videli čak ni na skupljim slušalicama. U međuvremenu, kvalitet poziva je kristalno jasan.

Redmi tvrdi da će baterija trajati 40 sati sa futrolom za punjenje.

Redmi Buds 5, Redmi, Slušalice
foto: Printscreen YT

Međutim kontrole na dodir iako uglavnom dobro funkcionišu, postoji mnogo slučajnih dodira kad god pokušate da prilagodite uklapanje, što prekida vaše slušanje. Neke novije slušalice sada takođe imaju kontrole stiskanja da bi se rešio ovaj problem, ali opet, ovo su budžetske slušalice od 35 evra tako da je sa jedne strane i razumno.

Ukratko, po ovoj ceni, Redmi Buds 5 se ističe svojim glatkim dizajnom kućišta za punjenje i odličnim kvalitetom zvuka. Pristojan ANC i trajanje baterije su samo bonusi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track