APPLE IOS 17.4 UVODI NOVE FUNKCIJE Ovo je sve što bi trebalo da znate: Nove informacije o bateriji, Siri poruke, zaštita od krađa
Foto: Promo

dugo očekivani update

APPLE IOS 17.4 UVODI NOVE FUNKCIJE Ovo je sve što bi trebalo da znate: Nove informacije o bateriji, Siri poruke, zaštita od krađa

Tech -

Očekuje se da će Apple uskoro lansirati iOS 17.4, koji uvodi nekoliko novih funkcija i rešava neke postojeće probleme. Evo nekih od najkorisnijih funkcija za koje se očekuje da će biti isporučene sa sledećim ažuriranjem.

Apple je nedavno objavio iOS 17.4 Release Candidate za javne beta testere i programere. Pored brojnih ispravki grešaka, predstojeće ažuriranje bi moglo da uvede i neke nove funkcije kao što su više opcija za zaštitu od ukradenih uređaja i detaljne statistike o stanju baterije.

Iako nema informacija o tome kada će stabilna verzija biti objavljena, evo nekih od najkorisnijih funkcija koje dolaze na iPhone u sledećem ažuriranju.

mobilno programiranje, iOS, aplikacija, saveti, edukacija, posao, QA, testiranje
foto: Promo

100+ EMODŽIJA

Apple je dodao više od 100 novih emodžija u prvu beta verziju iOS-a 17.4. Ovo uključuje emoji feniksa, krišku limete i glave koje se tresu gore-dole ili levo-desno. Imajte na umu da su neki od ovih emodžija najavljeni prošle godine i da su već dostupni na nekim Android uređajima.

NOVI WIDGET ZA DIGITALNI SAT

Apple iOS 17.4 beta 2 je dodao widget aplikacije za digitalni sat. Pod nazivom „City Digital“, novi widget prikazuje vreme zajedno sa statičkom lokacijom. Zaista je korisno ako putujete negde daleko i želite da vidite vreme u svom rodnom gradu.

apple watch, Apple, smart watch
foto: Shutterstock

DETALJNE INFORMACIJE O STANJU BATERIJE

Dostupan na seriji iPhone 15, odeljak Zdravlje baterije u aplikaciji Podešavanja na iOS-u 17.4 je spreman da prikaže više informacija o bateriji vašeg telefona. Dodirom na stanje baterije sada će se prikazati detalji poput broja ciklusa i maksimalnog kapaciteta. Ovo je ogromna nadogradnja u poređenju sa prethodnom verzijom, koja samo pokazuje koliki je procenat zdravlja baterije.

VIŠE OPCIJA ZAŠTITE OD UKRADENIH UREĐAJA

Nedavno predstavljena funkcija zaštite od ukradenih uređaja takođe dobija gomilu novih opcija koje poboljšavaju ukupnu bezbednost uređaja. Korisnici će moći da izaberu da li žele da koriste biometrijsku autentifikaciju da bi mogli da modifikuju određena podešavanja ili da izaberu da odlože funkcionalnost kada su daleko od poznate lokacije kao što je posao ili dom.

Apple, Sigurnost, Zaštita
foto: Shutterstock

Počevši od iOS 17.4, korisnici će možda morati da unesu i svoju lozinku i biometrijski ID da bi uklonili Apple nalog sa uređaja.

ŠALJITE PORUKE SA SIRI NA VIŠE JEZIKA

Siri, glasovni asistent kompanije, uskoro će omogućiti korisnicima da šalju poruke na više jezika. Da biste omogućili ovu funkciju u najnovijoj verziji, moraćete da pređete na odeljak „Siri i pretraga“ u aplikaciji „Podešavanja“, dodirnite „Poruke sa Siri“ i dodate jezik koji želite.

Kada završite, moći ćete da šaljete poruke na jezicima kao što su arapski, tajlandski, španski i još mnogo toga. Čini se da je Apple takođe preimenovao funkciju „Automatsko slanje poruka“ u „Poruke sa Siri“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track