HAKOVANA POZNATA GEJMING PLATFORMA EPIC GAMES: Ukradeno skoro 200 gigabajta podataka!
Foto: Shutterstock

Moglievich team opet napada

HAKOVANA POZNATA GEJMING PLATFORMA EPIC GAMES: Ukradeno skoro 200 gigabajta podataka!

Tech -

Umesto poznatih vesti o besplatnim igrama, Epic Games ovog puta dolazi u nešto drugačijoj ulozi, kao meta hakera koji su navodno ukrali skoro 200 GB podataka

Ove nedelje na mesto informacija o besplatnim igrama u Epic Games prodavnici, stižu udarnije koje kradu poglede – popularni gejming servis je navodno postao najnovija meta hakera. Sajt je potvrdio da je istraga u toku, a relativno „novopečena“ ransomver grupa na hakerskoj sceni – Moglievich – tvrdi da je ukrala skoro 200 GB podataka.

Moglievich hakeri tvrde da su napali Epic Games servere i tom prilikom ukrali 189 GB podataka koji uključuju i-mejlove, lozinke, korisnička imena, informacije o plaćanju, izvorne kodove i ostalo, te da će sve to staviti na prodaju. Iako grupa i dalje nije odredila cenu ukradenih podataka, postavila je rok za isplatu na 4. mart.

Hakeri, Epic Games
foto: Printscreen Twiter

Međutim, za sada, grupa i dalje nije pružila dokaze Epic Games servisu o ukradenim podacima, prenosi EuroGamer. Uprkos nedostatku dokaza, popularni gejming servis kaže da je istraga u toku, ali i dalje nema zvaničnog saopštenja o ovom bezbednosnom incidentu.

U ovom trenutku je teško reći da li su podaci zaista ukradeni, ali u slučaju da jesu, možda bi trebalo da promenite svoje korisničke podatke na Epic Games nalogu kako biste bili sigurni.

Epic Games
foto: Shutterstock

Ovo nije prvi put da je gejming industrija bila meta hakera. Najnoviji gejming gigant koji je bio žrtva rensomver napada je Fortnite, a krajem prošle godine takođe je hakovan i Insomniac Games, kada su u javnost puštene sve vrste privatnih podataka, kao što su lični podaci sadašnjih i bivših zaposlenih i drugo. Capcom nije izostao iz ove priče, pošto je pre nekoliko godina takođe bio meta hakerskih ucenjivačkih grupa.

Izvor: Benchmark/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track