OVO JE NAJBOLJI PAMETNI TELEFON ZA 2023 Sve što treba da znate o nagrađenom smartfonu koji pravi Google
Foto: Shutterstock

TELEFON GODINE

OVO JE NAJBOLJI PAMETNI TELEFON ZA 2023 Sve što treba da znate o nagrađenom smartfonu koji pravi Google

Tech -

Dobre vesti za Google, njegov pametni telefon Pixel 8 osvojio je nagradu za telefon godine 2023. na Svetskom kongresu mobilnih uređaja (MWC) u Barseloni. Nagradu je uručio GSMA, koji svake godine organizuje Global Mobile Avards na MWC-u.

Google Pixel 8 je osvojio nagradu za telefon godine 2023. u odnosu na mnoge druge konkurente, uključujući iPhone 15 Pro seriju, OnePlus Open, Samsung Galaxy S23 seriju i Samsung Galaxy Z Flip 5.

Nagradu za najbolji pametni telefon osvojili su Apple-ov iPhone 14 Pro 2023. i iPhone 13 Pro 2022. godine, dok je Samsung Galaxy S21 Ultra osvojio nagradu 2021. Ovo je prvi put da je Google osvojio ovu prestižnu nagradu.

Google Pixel 8 donosi mnoga poboljšanja u odnosu na svoje prethodnike, uključujući potpuno nove funkcije veštačke inteligencije i dodatak novog Tensor G3 čipseta.

Google Pikel 8, Google
foto: Shutterstock

SPECIFIKACIJE GOOGLE PIXEL 8:

Google Pixel 8 poseduje 6,2-inčni Actual ekran sa brzinom osvežavanja od 120Hz i gustinom piksela od 428 ppi. Ekran Pixel 8 podržava impresivnih 2000 nita vrhunske osvetljenosti i dolazi sa Corning Gorilla Glass Victus zaštitom na prednjoj i zadnjoj strani.

Google Pixel 8 pruža snažne performanse kamere, sa primarnim senzorom širine 50MP PD, praćen ultraširokom kamerom od 12MP i selfi kamerom od 10,5MP. Napaja ga baterija od 4.575 mAh koja omogućava brzo punjenje. Štaviše, Pixel 8 zadržava omiljene karakteristike svog prethodnika, kao što je podrška za Qi bežično punjenje i IP68 ocena za otpornost na prašinu i vodu.

Google Pikel 8, Google
foto: Shutterstock

Pixel 8 radi na Tensor G3 procesoru, nudeći i brzinu i poboljšanu efikasnost u poređenju sa svojim prethodnikom, Tensor G2. Dolazi sa 8 GB RAM-a i nudi mogućnost skladištenja do 256 GB.

Google Pixel 8 dolazi sa unapred instaliranim najnovijim operativnim sistemom Android 14. Google je značajno proširio svoju softversku podršku, obavezujući se da će obezbediti do sedam godina bezbednosnih zakrpa i velikih ažuriranja Android OS-a, što znači da će pametni telefon biti ažuriran do Androida 21.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track