PALI INSTAGRAM I FEJSBUK! Cela Srbija ima veliki problem sa ovim aplikacijama: Prijavljeno više od 300.000 smetnji ŠIROM SVETA
Foto: Promo

haos

PALI INSTAGRAM I FEJSBUK! Cela Srbija ima veliki problem sa ovim aplikacijama: Prijavljeno više od 300.000 smetnji ŠIROM SVETA

Tech -

U Srbiji niko ne može da pristupi svojim nalozima

Korisnici prijavljuju da aplikacije Facebook, Messenger i Instagram ne rade, a problem nemaju samo korisnici u Srbiji već širom sveta.

Veb lokacija za praćenje Dovndetector je ukazala na više od 300.000 prijava prekida rada na Fejsbuku, dok je za Instagram bilo više od 20.000 prijava.

Više zemalja širom sveta je pogođeno.

Fejsbuk, Instagram
foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Ako ste bili prijavljeni na Instagramu i Fejsbuku, na telefonima ili računarima, primetili ste da je iznenada došlo do "blokiranja pristupa" vašim nalozima.

Svi su bili izlogovani, na Instagramu neće da učita fid, dok je na Fejsbuku nemoguća prijava na nalog.

Mesindžer
foto: Shutterstock

Za sada nije poznato kada će kvar biti otklonjen.

O smetnjama u radu, koje su zabeležene širom sveta, oglasili su se i iz kompanije Meta.

- Svesni smo da ljudi imaju problema sa pristupom našim uslugama. Sada radimo na tome - napisao je portparol Mete Endi Stoun u postu na mreži Iks.

Kako prenose američki mediji, poremećaji bi mogli predstavljati problem za predsedničke kampanje, koje se u velikoj meri oslanjaju na platforme poput Fejsbuka i Instagrama da bi došle do birača.

Haštagovi ”#instagramdovn” i ”#facebookoutage” bili su u trendu, a akcije Mete pale su za više od 1%.

Pored toga, Meta doživljava „velike smetnje“ u svom Meta Admin centru, prijavljivanju na Facebook, WhatsApp Business API-ju i Marketing API-ju, prema veb lokaciji kompanije koja prati status njenih poslovnih proizvoda.

(Kurir.rs/telegraf.rs, cnbc)

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track