KAKO DA PROČITATE CELU PORUKU NA WHATSAPP-u BEZ OTVARANJA: Ovaj trik će vas poštedeti PRITISKA da morate odmah da odgovorite
Foto: Profimedia

KORISNO

KAKO DA PROČITATE CELU PORUKU NA WHATSAPP-u BEZ OTVARANJA: Ovaj trik će vas poštedeti PRITISKA da morate odmah da odgovorite

Tech -

U užurbanom svetu u kom živimo, gde dobijamo na desetine poruka dnevno, ponekad je nemoguće odmah na sve odgovoriti, bez obzira na to koliko nam je pošiljalac drag. S obzirom na to da mnogi ljudi smatraju da je nepristojno poruku pročitati i na nju ne odgovoriti, pritisak za instant odgovaranje još se više povećava, prenosi Mirror.

Za one koji se osećaju loše čim te dve male plave kvačice iskoče, postoji rešenje i možda ćete dobiti malo vremena pre nego što ćete formulisati odgovor. Mnogi korisnici WhatsApp-a možda nisu svesni da mogu da pročitaju poruke u celosti bez otvaranja, čime se ublažava nepotreban stres.

Whatsapp
foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Prema kompaniji AirDroid za upravljanje mobilnim uređajima s Androidom, kako biste videli celu poruku, prvo treba dugo pritisnuti početni ekran i otvoriti stranicu menija. Zatim treba da odaberete Widgete. Pronađite widget "4 x 2 WhatsApp" i povucite ga na bilo koju od svojih početnih stranica, dugo pritisnite kada ga dodate da biste ga povećali i videćete sve poruke koje još niste pročitali.

Ako ostavite ovaj prozor na svom telefonu, na njemu će se uvek prikazivati poruke koje vam dolaze na WhatsApp i tamo ćete uvek moći u celosti da ih pročitate.

Fejsbuk, Poruke, Whatsapp, Ignorisanje, Poslate, Primljene
foto: Profimedia

Ovaj trik je nažalost namenjen samo za korisnike Androida. Iako, korisnici iPhone-a mogu da onemoguće prikazivanje pošiljaocu da je poruka pročitana u samom WhatsApp-u, sprečavajući prijatelje, porodicu i saradnike da uoče te kvačice. Ako ste korisnik iPhone-a i želite da onemogućite prikazivanje plavih kvačica, treba da dodirnete dugme "More options" na WhatsApp-u, pre nego što kliknete na "Settings". Zatim idite na "Privatnost", gde ćete dobiti opciju da isključite prikazivanje plavih kvačica prilikom pročitanih poruka.

Prema veb stranici WhatsApp-a, ova radnja, nažalost, neće onemogućiti potvrde o pročitanim porukama za grupne razgovore niti će reprodukovati potvrde za glasovne poruke jer ne postoji način da se ta podešavanja isključe.

(Kurir.rs/ Mirror/ Vecernji.hr/ L. S)

Bonus video:

02:08

SKAJ APLIKACIJA JE OBIČNO SREDSTVO KOMUNIKACIJE, ALI IMA JEDNU PREDNOST! Advokat: Kriminalci su je zbog toga iskoristili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track