NOV iOS 17.4 JE TU: Kakve promene donosi i šta korisnici mogu da očekuju
Foto: Shutterstock

Značajna software unapređenja

NOV iOS 17.4 JE TU: Kakve promene donosi i šta korisnici mogu da očekuju

Tech -

Apple sada distribuira iOS 17.4 korisnicima kompatibilnih iPhone uređaja. Pored toga, kompanija iz Cupertina takođe uvodi iPadOS 17.4 za kompatibilne tablete.

Najnovija verzija softvera donosi mnoštvo novih promena i funkcija. Takođe se bavi Digitalnim tržišnim zakonom Evropske unije (DMA) koji uskoro stupa na snagu. Međutim, ove promene se primenjuju samo na korisnike u EU regionu.

Počevši od promena za korisnike Evropske unije, iOS 17.4 sada omogućava instaliranje aplikacija sa alternativnih tržišta. Korisnici će takođe moći da instaliraju drugi pretraživač sa alternativnim pretraživačkim motorima. Kada se ažuriranje instalira, korisnici će dobiti opciju da izaberu podrazumevani web pretraživač po svojoj želji. Dodatno, NFC je sada kompatibilan sa drugim aplikacijama za novčanike i bankarstvo. Nije više ograničen isključivo naApple Pay.

Apple
foto: Shutterstock

Sada, prelazimo na promene koje nisu specifične za EU. iOS 17.4 donosi automatske transkripte podcasta na engleskom, španskom, francuskom i nemačkom jeziku. Prikažu se puni tekst svake epizode koji se sinhronizuje sa zvukom. Ovo je veoma korisno za ljude sa oštećenjem sluha ili koji su gluvi. Korisnici takođe mogu da pretražuju teške reči ili fraze, a dostupne su i funkcije pristupačnosti poput veličine teksta, glasovnih komandi i još mnogo toga.

Apple je takođe dodao pet novih emotikona u iOS 17.4, među kojima su pečurka, feniks, limeta, polomljena karijola i pomeranje glavom. Korisnici iPhone 15 serije sada mogu proveriti broj ciklusa baterije i više detalja u odeljku Baterija. Siri sada može najaviti dolaznu poruku na bilo kom jeziku. Funkcija zaštite od krađe uređaja postaje jača jer povećava sigurnost na svim lokacijama. Osetljivi podaci ne mogu se pristupiti ili menjati ako se uređaj koristi na novoj lokaciji.

Izvor: ITVesti/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track