SAZNAJTE ŠTA SVE GUGL ZNA O VAMA! Ovo su koraci da izlistate sve podatke koje je prikupio (VIDEO)
Foto: Profimedija

Tips & Tricks

SAZNAJTE ŠTA SVE GUGL ZNA O VAMA! Ovo su koraci da izlistate sve podatke koje je prikupio (VIDEO)

Tech -

Svi znamo da se naši podaci prikupljaju svaki dan, posebno od strane tehnoloških giganta kao što je Google. Ali da li ste se ikada zapitali koliko informacija zaista imaju o vama?

TikTok video prikazuje tačno kako možete da saznate sve informacije koje Google ima o vama.

TikTok korisnik je 2021. godine objavio kratak snimak na platformi koji pokazuje kako možete da saznate koje podatke Google ima o vama.

Tik Tok
foto: Shutterstock

Google svoje podatke o vama čuva da bi „bolje optimizovao“ iskustvo za vas i „učinio da (njegove) usluge bolje funkcionišu za vas“.

Na stranici se objašnjava da „Google čini vaše oglase korisnijim na Google uslugama (kao što su Pretraga ili YouTube), kao i na web-sajtovima i u aplikacijama koje prikazuju oglase u saradnji sa Google“.

„Oglasi su zasnovani na ličnim podacima koje ste dodali na svoj Google nalog, podacima oglašivača koji su partneri sa Googlom i prema Google proceni vaših interesovanja. Izaberite bilo koji faktor da biste saznali više ili ažurirali svoja podešavanja“, poručili su iz Googla.

Google obećava da nikada neće prodati vaše podatke, a kompanija kaže da ih koristi da „učini oglase relevantnim“ dok ste na mreži - ali to čini bez predaje vaših podataka oglašivačima.

A ako vam se zaista ne sviđa, uvek možete da isključite personalizaciju Google oglasa. Tu opciju možete pronaći na istoj stranici sa podešavanjima oglasa na kojoj ćete pronaći svoje podatke.

Izvor: Nova/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track