DOKTORKA EMILI SE POJAVILA NA KONFERENCIJI U BEOGRADU: Potom je otkriveno da ta žena i ne postoji (VIDEO)
Foto: Kurir

budućnost je sad

DOKTORKA EMILI SE POJAVILA NA KONFERENCIJI U BEOGRADU: Potom je otkriveno da ta žena i ne postoji (VIDEO)

Tech -

Tradicionalni "Dan internet domena Srbije", u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije održan je u Domu omladine, a ključne teme bile su sajber-uznemiravanje, veštačka inteligencija, kao i opšta digitalna bezbednost.

Posle uvodnih reči, učesnicima se obratila Dr. Emili Roberts, na temu borbe protiv sajber uznemiravanja, a pored toga što je iznosila tačne i proverene informacije - istina je ipak da ova govornica nije bila stvarna.

00:11

DOKTORKA EMILI POJAVILA SE NA KONFERENCIJI U BG: Potom je otkriveno da ta žena NE POSTOJI!

Nju su generisali organizatori konferencije, tačnije jedan od panelista, Dane Blačić, koji je učesnicima otkrio i koje AI alate je koristio da napravi "Dr. Emili", kao i da mu je bilo potrebno 6 sati za ovaj video snimak koji je prikazan na konferenciji.

1 / 5 Foto: Kurir

Ovo je otvorilo pitanje koliko ćemo ubuduće morati da se trudimo da primetimo deepfake - kao što je bio slučaj sa govornicom ove konferencije.

Konferencija je otvarala pitanje i etičnosti korišćenja AI alata u svakodnevnim poslovima, a zaključak je bio da ukoliko AI obavi zadatke na pravi način, i ukoliko jasno naznačimo da smo koristili te alate, granica ne mora i neće biti pređena.

Drugi deo konferencije bio je posvećen i upotrebi ćirilice na internetu i budućnosti ovog pisma na web-u.

Više korisnih insajta možete pronaći i na sajtu ove fondacije, Domen.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track