NOVI PLANOVI POZNATE PLATFORME: Discord će uskoro ponuditi više igara i aplikacija unutar svojih ćaskanja
Foto: Shutterstock

"ŠIRENJE TERITORIJE"

NOVI PLANOVI POZNATE PLATFORME: Discord će uskoro ponuditi više igara i aplikacija unutar svojih ćaskanja

Tech -

Discord već neko vreme eksperimentiše sa ugrađivanjem aplikacija i igara direktno u ćaskanje, preko funkcije Aktivnosti. Sada je kompanija spremna da lansira namenski SDK za programere da se pridruže zabavi zasnovanoj na ćaskanju. SDK za ugrađene aplikacije se pojavljuje 18. marta i omogućava programerima da izgrade iskustva koja su ugrađena u iframe unutar Discord-a.

„Mnogi programeri Discorda bacili su oko na Activities, pitajući se kada bi mogli da kreiraju sopstvene“, napisala je kompanija u postu na blogu. Pre ove objave, ovi alati su bili ograničeni na odabrane programere. Trenutno, korisnici Discord-a mogu da rade stvari kao što su gledanje YouTube-a, igranje pokera i deljenje table dok učestvuju u ćaskanju. SDK bi trebalo da otvori vrata i omogući drastično povećanje broja dostupnih zajedničkih iskustava. Pa koliko dugo dok se Doom ne pojavi?

Discord
foto: Shutterstock

Platforma takođe vraća prikaze aplikacija. Ovaj program podstiče programere da iznesu ideje za aplikacije i pribave sredstva do 30.000 dolara. Discord je na kraju prošle godine finansirao neke cool stvari, uključujući kameru na koralnom grebenu, sim za izgradnju grada i aplikaciju za umetnički portfolio, između ostalog. Ko zna šta će doneti 2024.

Konačno, Discord je najavio da eksperimentiše sa tehnologijom kako bi omogućio korisnicima da dodaju aplikacije na svoje naloge, tako da će ih ova iskustva pratiti na svim serverima. Beta verzija ovog alata biće lansirana zajedno sa SDK-om 18. marta. Kompanija kaže da će korisnici početi da vide aplikacije koje se pojavljuju „unutar DM-ova, grupnih ćaskanja i malih servera“.

Discord
foto: Shutterstock

Ova ažuriranja dolaze samo dva meseca nakon što je kompanija objavila brutalnu rundu otpuštanja koja je uticala na 17 odsto njene radne snage. Izvršni direktor Džejson Sitron rekao je da su rezovi neophodni da se Discord stavi u „najbolju poziciju da nastavi da gradi snažan i profitabilan posao“. U tom cilju, kompanija je nedavno predstavila program partnerstva sa programerima igara za prodaju tematskih avatara i raznih efekata profila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track