SPREMAN DA KONAČNO DEBITUJE: Xiaomi nagovestio lansiranje 8-inčnog tableta
Foto: Printscreen YT, D.M.

POvratak na tržište poSLE 3 godine

SPREMAN DA KONAČNO DEBITUJE: Xiaomi nagovestio lansiranje 8-inčnog tableta

Tech -

Xiaomi je ponovo ušao na tržište tableta lansiranjem Xiaomi Pad 5 serije. Od tada, kompanija je objavila nekoliko modela i svi imaju ekrane velikih dimenzija Pad 5 serije. Od tada, kompanija je objavila nekoliko modela i svi imaju ekrane velikih dimenzija.

Ekrani na ovim uređajima imaju najmanje 11 inča, osim Redmi Pad-a sa malo manjim panelom od 10,65 inča. Tu je i model sa ogromnim ekranom od 14 inča (Xiaomi Pad 6 Max 14).

Skoro tri godine nakon povratka u kategoriju tableta, kompanija bi sada mogla konačno da debituje sa tabletom sa malim ekranom.

Xiaomi
foto: Printscreen YT, D.M.

Nedavno je nekoliko Xiaomi rukovodilaca nagovestilo lansiranje 8-inčnog tableta na Veibo-u. Ovo je prvi put da čujemo za ovakav proizvod kompanije.

Dakle, uređaj je najverovatnije u fazi razvoja ako zaista postoji. Trebalo bi da se pojavi u HyperOS kodnoj bazi kada se pripreme firmware-a.

Xiaomi
foto: Printscreen YT, D.M.

Kada Xiaomi proceni da je spreman za tržište, proizvod bi trebalo da dobije sertifikat od strane regulatornih agencija. Tada bismo mogli saznati više o ovom tabletu.

Za sada, sve što možemo reći je da Xiaomi samo razmišlja o izdavanju mini tableta. Sve što možemo da uradimo je da sačekamo da se plan ostvari.

Za neznanje, svi prethodni Xiaomi tableti su imali ekran od 8 inča, osim Mi Pad 4 Plus. Dakle, tablet sa malim ekranom neće biti potpuno novi proizvod kompanije Xiaomi.

Samo što se 8 inča nekada smatralo standardnom veličinom za tablete sa ogromnim okvirima. Ali sada, sa minimalnim okvirima, ovi tableti spadaju u kategoriju malih ili mini. Apple iPad mini nastavlja da bude najbolji i jedini globalno dostupan tablet sa malim ekranom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track