PRETVARAĆEMO SLIKE U STIKERE? Procurelo novo poboljšanje WhatsApp-a koje će obradovati korisnike
Foto: Profimedia

'procurela' nova funkcija

PRETVARAĆEMO SLIKE U STIKERE? Procurelo novo poboljšanje WhatsApp-a koje će obradovati korisnike

Tech -

U najnovijem talasu ažuriranja od Meta, matične kompanije WhatsApp-a, korisnici mogu da predvide novi niz funkcija dizajniranih da poboljšaju njihovo iskustvo razmene poruka. Navodno, među nadolazećim dodacima je funkcija koja omogućava korisnicima da transformišu slike u nalepnice.

Prema saznanjima WhatsApp beta verzija za Android 2.24.6.8 otkriva podešavanja koja korisnicima daju kontrolu nad tim ko može da koristi svoje avatare u nalepnicama.

Ova novootkrivena kontrola omogućava korisnicima da upravljaju korišćenjem svojih ličnih slika u aplikaciji, nudeći poboljšani nivo privatnosti i sigurnosti, izvestio je HT Tech.

Vocap, WhatsApp
foto: Profimedia

Nedavni razvoj WhatsApp-a uključuje ugradnju Unicode 15.1 emodžija u tastaturu aplikacije, potez koji ima za cilj obogaćivanje ukupnog korisničkog iskustva. Pored toga, kruže spekulacije o tome da Meta istražuje mogućnost integracije poruka sa servisa za trenutnu razmenu poruka trećih strana u WhatsApp, nagoveštavajući potencijalni pomak ka povećanju interoperabilnosti.

U kojoj meri će Meta težiti interoperabilnosti ostaje neizvesno, a sve funkcije primećene u beta testiranju nisu zagarantovane da dospeju u zvaničnu aplikaciju. Dok bi neke izmene, kao što je povećana interoperabilnost, mogle značajno koristiti korisnicima, Meta može dati prioritet drugim razvojima na osnovu povratnih informacija korisnika i strateških ciljeva.

Ipak, praćenje beta testiranja pruža vredan uvid u potencijalna buduća ažuriranja za korisnike WhatsApp-a.

Votsap, WhatsApp
foto: Profimedia

U međuvremenu, kao odgovor na propise Evropskog zakona o digitalnim tržištima (DMA), WhatsApp je navodno u fazi razvoja funkcije interoperabilnosti ćaskanja koja bi mogla omogućiti korisnicima da šalju poruke aplikacijama trećih strana kao što su Signal ili Telegram.

Ovaj potez dolazi kao proaktivna mera u skladu sa DMA propisima, koji nalažu velikim kompanijama, koje se takođe nazivaju „čuvari kapija“, da olakšaju komunikaciju između različitih aplikacija za razmenu poruka u roku od šest meseci.

WhatsApp aktivno razvija novi segment posvećen četovima trećih strana, koji je trenutno dostupan u WhatsApp beta verziji 2.24.5.18, verziji 2.24.5.18. Snimak ekrana koji je procurio na netu ukazuje na to da je funkcija interoperabilnosti ćaskanja dizajnirana kao funkcija za izbor. Ovo implicira da će korisnici morati ručno da aktiviraju funkciju da bi je iskoristili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track