HONOR MAGIC6 PRO NA KURIROVOM TESTU: Spreman za sve vaše svakodnevne tehničke izazove (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

Impresivno dobar

HONOR MAGIC6 PRO NA KURIROVOM TESTU: Spreman za sve vaše svakodnevne tehničke izazove (FOTO)

Tech -

Telefon je najavljen još početkom januara u Kini, a mi smo ga najzad dočekali na Mobile World Congress 2024. Zvanično je predstavljen HONOR Magic 6 Pro na globalnom nivou, za sada to je jedini Pro globalni model, dok u Kini su na raspolaganju i druge verzije Magic 6 telefona. Još tada izgledao je sjajno i jedva smo čekali da ga isprobamo i vidimo kako se svrstava među najbolje Android telefone.

Kao što se i očekivalo, sve u vezi sa Magic 6 Pro je vrhunsko, od specifikacija preko kamere do ukupne konstrukcije. Hajde da razložimo naše prve utiske o uređaju!

SMELA PROMENA DIZAJNA

Svi HONOR-ovi vodeći telefoni su uvek privlačni, a Magic 6 Pro nije izuzetak. Kao što se i očekivalo oseća se prirodan napredak u odnosu na prošlogodišnji Magic 5 Pro, ali sa dosta novih caka.

Prva primetna činjenica je promena ekrana, centralne oble ivice i izrez u obliku pilule za 3D face otključavanje i još mnogo toga. Magic 5 Pro je imao ovo u levom uglu. Pomeranje u centar bio je pravi potez čineći ekran dosta preglednijim.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Ovo ga čini jednim od retkih Android telefona sa bezbednim otključavanjem licem. Serija Pixel 8, na primer, nudi otključavanje licem kao biometrijsku bezbednosnu opciju, ali čak i ti telefoni koriste softver, a ne pravi hardver za 3D skeniranje kao što vidimo na iPhone uređajima i naravno najnovijim HONOR modelima. Galaxy S24 serija na pr. nema bezbedno otključavanje licem. Zadnju stranu telefona krasi ogroman modul kamere koja je mogu reći smela dizajnerska odluka i odlično je upakovana.

Magic 6 pro je dostupan u dve boje Epi Green i mat crna. Ako se odlučite za Epi Green model, iznenadićete se veštačkom kožom na leđima, koja se odlično oseća u ruci. Kožni materijal daje telefonu odlično prianjanje. Ako ste više ljubitelj tradicionalne crne boje, model je sa staklenom podlogom i to je takođe odličan izbor.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Ogroman i debeo modul kamere je hrabar izbor dizajna - čak i više od već smelog dizajna prošlogodišnjeg Magic 5 Pro što svakako čini da se Magic 6 Pro izdvaja iz gomile.

HONOR MAGIC 6 PRO EKRAN

Magic 6 Pro ima prilično zakrivljen ekran, ali aluminijumske šine koje okružuju ovaj telefon su prilično ravne, što ga čini malo lakšim za držanje. Ekran je prelep i savršen je za gledanje filmova, Youtuba ili bilo kog video zapisa.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Prikaz je sjajan 6,8-inčni, 120Hz LTPO OLED sa zanimljivom rezolucijom od 2800 x 1280, što ga čini boljim od 1080p, takođe podržava Dolby Vision što čini ovaj ekran jednim od najboljih ekrana za gledanje video sadržaja. Boje su zaista žive i iskaču odmah, tako da se čini da je svaki sadržaj koji gledate skoro kao bioskop.

HONOR MAGIC 6 PRO KAMERE

Kada bolje pogledate kamere unutar tog ogromnog modula, one su zaista impresivne. Prvo, tu je sočivo primarne kamere od 50 MP „Falcon“. Primarno sočivo sadrži promenljivi otvor blende sa fizičkim zatvaračem koji će se otvarati i zatvarati. Najširi blende otvor je f/1.4, a može se zatvoriti i do f/2 po potrebi.

Upareni sa ovim su ultraširoka kamera od 50MP i periskopsko sočivo od 180MP sa senzorom od 1/1,4 inča, koji takođe ima 2,5x optički zum.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Periskopsko sočivo na Magic 6 Pro je jednostavno fenomenalno. Ako ostavimo po strani marketinški žargon „Falcon DSLR-nivoa“, periskopsko sočivo je prava zvezda emisije. Ima više pixela za igranje nego čak i Galaxy S24 Ultra. Detalji koje ovaj objektiv može da uhvati su jednostavno fenomenalni. Slike su jasne, boje tačne, a kontrast između svetlih i tamnih delova je sjajan.

Izvan sočiva periskopa, primarno sočivo takođe može da napravi neke zaista lepe fotografije. Najbolja stvar u vezi s tim je što ne izgledaju previše obrađene, što je u prošlosti bio problem za HONOR. Oštre su ali bez previše oštrina i hvataju tonu detalja.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Naravno, potrebno je da provedete malo više vremena sa kamerom da bi ste videli šta ona zapravo može da uradi i spojili je sa nekim od najboljih dostupnih telefona sa kamerom. Što se tiče prvih utisaka, kamera je impresivna.

Konačno, kada je u pitanju video, ovde iz nekog razloga nema podrške za 8K. Međutim, postizanje do 4K pri 60 kadrova u sekundi je verovatno u redu za potrebe većine ljudi. Autofokus je takođe brz i brz, a stabilizacija je iznenađujuće dobra.

HONOR MAGIC 6 PRO SOFTVER I SPECIFIKACIJE

Magic 6 Pro pokreće moćni Snapdragon 8 Gen 3, tako da sve što bacite na ovaj telefon sa lakoćom sve odrađuje. Dostupna je samo jedna konfiguracija, a to je 12 GB RAM-a i 512 GB interne, neproširive memorije.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Baterija ovde je takođe impresivna. Ima smešno veliku bateriju od 5.600 mAh, koja bi trebalo da vam traje ceo dan i više. Za vreme mog testiranja, bez prestanka sam koristio ceo dan, baterija je bila na 42% uveče. Tako gledano uz normalno korišćenje može potrajati dva dana, pa i više. Ima žičano punjenje od 80 W i bežično punjenje od 66 W tako da ćete brzo napuniti telefon negde i van kuće. U slučaju da se zadesi da niste poneli punjač ili nemate gde napuniti Battery save mode će vas spasiti dok se ne snađete obzirom da nudi jako dosta vremena.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Ne bi bio pravi vodeći bez IP rejtinga, a Magic 6 Pro ima punu IP68 sertifikaciju, što ga čini otpornim na vodu i prašinu.

Magic 6 Pro ima sve specifikacije, ali ima i Magic OS, koji nije univerzalno omiljen. Što se tiče softvera, on koristi Magic OS 8.0 zasnovan na Androidu 14. Na Magic OS je potrebno neko vreme da se naviknete ali ne predstavlja problem. Ovo je verovatno najznačajnija kriva učenja celog telefona.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Takođe, ako ste uopšte zabrinuti za Google Play prodavnicu, nema potrebe, jer Magic 6 Pro ima punu podršku. Imaćete pristup svim svojim omiljenim aplikacijama i uslugama.

Naravno Magic OS 8.0 ima Honor Health koji je idealan za ljubitelje sporta. Imaćete kompletan uvid u sve vaše aktivnosti, korake, kalorije. Pored plana i programa za vežbanje, lep dodatak su i video predlozi pojedinih iz svake kategorije.

HONOR MAGIC 6 PRO AI FUNKCIJE

Veliki deo Honorovog cilja za Magic 6 Pro su njegove karakteristike koje pokreće veštačka inteligencija. Za početak, otkrili su da će na kraju podržati funkciju praćenja očiju sa AI-om kojom su nas zaintrigirali na Qualcomm’s Snapdragon samitu prošle godine. Honor tvrdi da će ova funkcija moći da uoči kada gledate obaveštenja na interfejsu u stilu Dynamic Island na vrhu ekrana (Honor ovo naziva „Magična kapsula“) i otvori odgovarajuću aplikaciju bez potrebe da fizički dodirnete.

honor magic 6 pro
foto: Nenad Kostić

Ostale funkcije koje pokreće veštačka inteligencija uključuju „Magic Portal“, koji pokušava da uoči kada se detalji poput događaja ili adrese pominju u vašim porukama i automatski se povezuje sa odgovarajućim mapama ili aplikacijom za kalendar. Takođe razvijaju alat sa veštačkom inteligencijom koji će automatski generisati video na osnovu vaših fotografija koristeći tekstualni upit, za koji Honor tvrdi da se obrađuje na uređaju pomoću njegove MagicLM tehnologije.

HONOR Magic6 Pro u crnoj i zelenoj boji je na tržištu Srbije dostupan od 14. marta kod maloprodajnih partnera, kao i kod operatera, po ceni od 149.999 dinara.

Za više detalja o Honor Magic 6 pro možete posetiti i zvanični sajt.

honor magic 6 pro
foto: D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja