FANTASTIKA ILI STVARNOST? Robot impresionirao ali i preplašio sve (VIDEO)
Foto: printscreen

open ai otišao korak dalje

FANTASTIKA ILI STVARNOST? Robot impresionirao ali i preplašio sve (VIDEO)

Tech -

Napredni humanoidni robot je još jednom demonstrirao svoje sposobnosti.

Nakon najave svog partnerstva sa kompanijom OpenAI, tehnološki startup Figure je objavio novi snimak svog humanoidnog robota, nazvanog Figure 01.

"Vidim crvenu jabuku na tanjiru u sredini stola, stalak za sušenje sa šoljama i tanjirom, a vi stojite u blizini sa rukom na stolu", rekao je robot čudnim glasom, demonstrirajući OpenAI-eve veštine rezonovanja govorom.

OpenAI, Robot
foto: Printscreen YT

"Mogu li da dobijem nešto da pojedem?", upitao ga je obližnji tester ljudi. "Naravno", odgovorio je robot, sa lakoćom predajući mu crvenu jabuku.

"Dakle, dao sam ti jabuku jer je to jedini, jestivi artikal koji sam mogao da ti dam sa stola", rekao je robot kada su ga pitali zašto mu je dao jabuku.

Dok kompanija Figure tek treba da najavi održiv potrošački proizvod, ovaj demo prikazuje viziju bliske budućnosti sa skoro distopijskim osećajem. Da li bi ovako zaista mogla da izgleda interakcija sa AI robotom, koji čisti vaš dom ili pere sudove.

Ranije su objavljeni video snimci koji prikazuju Figure 01 kako koristi aparat za kafu, hoda i podiže predmete i stavlja ih na obližnju pokretnu traku.

OpenAI, Robot
foto: Printscreen YT

Uz dodatnu pomoć OpenAI-ja, Figure želi da razvije "sledeću generaciju AI modela za humanoidne robote", kako je saopšteno u to vreme, omogućavajući im da "obrade razum iz jezika".

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track