ŽELE DA MEDICINSKE SESTRE ZAMENE AI AGENTIMA: Sve o kompaniji Hippocratic koja tvrdi da rešava krizu u zdravstvu
Foto: Shutterstock

AI zamena za manjak medicinskog osoblja

ŽELE DA MEDICINSKE SESTRE ZAMENE AI AGENTIMA: Sve o kompaniji Hippocratic koja tvrdi da rešava krizu u zdravstvu

Tech -

"Hipokratova veštačka inteligencija", kompanija koja želi da ponudi isplativu AI zamenu za medicinske sestre, sarađivaće sa Nvidijom i koristiti njenu tehnologiju za razvoj agenata.

Hipokratova veštačka inteligencija sa sedištem u Palo Altu u ponedeljak je najavila saradnju sa Nvidiom na razvoju „empatičnih“ AI zdravstvenih agenata koji imaju za cilj da zamene medicinske sestre i druge zdravstvene radnike. Hipokrat će koristiti Nvidia AI platformu za napajanje svojih agenata.

Glasovne interakcije niske latencije važne su za pacijente da prirodno izgrade emocionalnu vezu, prema ovoj kompaniji. Zdravstveni agenti kompanije su izgrađeni na njenim velikim jezičkim modelima dizajniranim posebno za zdravstvenu zaštitu. Kompanija tvrdi da zdravstveni sistemi, digitalne zdravstvene kompanije i farmacija koriste svoje zdravstvene agente da bi „povećali svoje ljudsko osoblje“ i obavili niskorizične nedijagnostičke zadatke koji se suočavaju sa pacijentom preko telefona.

KapitalRS, NVIDIA
foto: Promo

"Hipokrat" kaže da postoji globalni nedostatak od 15 miliona zdravstvenih radnika i predlaže da su LLM jedini „skalabilni način“ da se ovaj jaz zatvori. Njegova veb stranica pravi poređenje između 90 dolara po satu koje će zdravstvene organizacije naizgled platiti medicinskoj sestri i 9 dolara po satu koje ćete morati da platite Hipokratu za njegove AI agente.

„Sa generativnom veštačkom inteligencijom, interakcije sa pacijentima mogu biti besprekorne, personalizovane i razgovorne - ali da bi imali željeni uticaj, brzina zaključivanja mora biti neverovatno brza.

NVIDIA
foto: Shutterstock

Sa najnovijim napretkom u LLM zaključivanju, sintezi govora i softveru za prepoznavanje glasa, Nvidia tehnološki niz je kritičan za postizanje ove brzine i fluidnosti. Radimo sa Nvidia kompanijom da nastavimo da usavršavamo našu tehnologiju i pojačamo uticaj našeg rada na ublažavanju nedostatka osoblja uz poboljšanje pristupa, jednakosti i rezultata pacijenata“, rekao je Munjal Shah, ​​suosnivač i izvršni direktor Hipokratove AI, u izjavi za štampu .

"Hipokrat" će sarađivati sa Nvidiom na razvoju platforme zaključivanja sa malim kašnjenjem za slučajeve korišćenja u realnom vremenu. Kompanija će se graditi na Nvidia steku zaključivanja sa malim kašnjenjem. Koristiće Nvidia Riva modele za automatsko prepoznavanje govora i prevod teksta u govor. Takođe će prilagoditi modele za medicinski domen. Uz to, "Hipokrat" će koristiti Nvidia NIM mikroservise za primenu AI modela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track