Apple sprema iPad Pro, a ovo je datum kada bi mogao biti lansiran - iscurele i glasine o mat ekranu!
Foto: Shutterstock

NOVITETI

Apple sprema iPad Pro, a ovo je datum kada bi mogao biti lansiran - iscurele i glasine o mat ekranu!

Tech -

Ako su glasine tačne, sledeći novi Apple-ov proizvod biće potpuno novi iPad Pro sa ažuriranim dizajnom, OLED ekranom i gomilom redizajniranih dodataka. Dakle, kada, tačno, možemo očekivati da ćemo moći da kupimo ovaj rog izobilja? Evo svega što znamo.

Trenutno postoje dva iPad Pro u asortimanu, jedan sa ekranom od 11 inča, jedan sa ekranom od 12,9 inča koji, za razliku od manjeg, ima miniLED pozadinsko osvetljenje tako da ti video snimci zaista iskaču.

Ne otkrivajući ništa o budućim planovima, Apple može da se predomisli sve dok ne objavi, tako da je još teško odrediti tajming.

Ovo je već zbunilo analitičare koji su predviđali da će novi tableti biti najavljeni početkom marta i da će do sada biti u prodaji.

Epl, Apple, kompanija, softver
foto: Profimedia

Analitičar Gurman kaže: „U više navrata sam rekao da novi softver za iPad Pro varijanta iPadOS-a 17.4 dizajniran za ažurirane modele neće biti završen do kraja marta ili čak negde u aprilu. Kada se OS završi, Apple mora da ga pošalje u fabrike da bi se instalirao na novi hardver. Taj proces bi mogao da traje nekoliko nedelja, verovatno će nas odvesti dublje u sledeći mesec".

Ovo zvuči kao mnogo sigurnija teritorija. Kasnije je to nezgodno i Apple-ov um će biti fokusiran na WWDC u junu.

Analitičar, Ros Jang, u komentarima koje je primetio MacRumors, rekao je da će najava biti „krajem marta ili početkom aprila“.

Apple, IPad
foto: Shutterstock

DATUM IZLASKA

iPad Pro će verovatno biti objavljen saopštenjem za javnost, kao što je bio slučaj sa M3 MacBook Air - već mesecima je poznato da Apple nije planirao prolećni događaj ove godine.

Pretpostavljamo, uzimajući u obzir sve gore navedeno, da ćemo za iPad Pro čuti u ponedeljak, 15. aprila ili ponedeljak, 22. aprila i da će biti u prodaji 11 dana kasnije, odnosno u petak, 26. aprila ili petak, 3. maj.

Apple, IPad
foto: Shutterstock

KARAKTERISTIKE EKRANA

Sama tvrdnja o ekranu je veoma interesantna, govoreći da bi iPad Pro mogao biti ponuđen sa opcijom mat ekrana, pored sjajne završne obrade koju je svaki iPad ekran do sada imao.

Apple, IPad
foto: Shutterstock

Ovo zvuči slično opciji stakla sa nano teksturom na iMac Pro-u, objavljenom 2020. godine, na primer, koji je ponudio veoma atraktivan ekran sa primetno smanjenim odsjajima. Ovo je suštinski profesionalna funkcija, u Appleovim očima.

Ili bi moglo biti nešto drugačije. Kako MacRumors ističe, ekrane sa nano teksturom može biti teže očistiti jer nisu savršeno glatki. Ekrani sa mat završnom obradom mogu biti sjajni u smanjenju odsjaja, ali takođe mogu učiniti ekran manje svetlim.

Pa, možda neće proći mnogo vremena dok ne saznamo mnogo više.

photoshop, Apple, aplikacije, edukacija, posao, illustrator, dizajn, ipad
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track