Microsoft predstavio svoje laptopove nove generacije: Intel Core Ultra procesori i izvanredne AI mogućnosti
Foto: Reuters

Premijerno

Microsoft predstavio svoje laptopove nove generacije: Intel Core Ultra procesori i izvanredne AI mogućnosti

Tech -

Microsoft je u četvrtak na virtuelnom događaju predstavio svoju liniju laptopova sa veštačkom inteligencijom, Surface Pro 10 i Surface Laptop 6.

U zvaničnom blog postu koji predstavlja uređaje, Microsoft je naglasio potrebu za pouzdanim PC rešenjima koja integrišu mogućnosti veštačke inteligencije. Kompanija je predstavila Surface Pro 10 i Surface Laptop 6, posebno prilagođene za poslovnu upotrebu, ispunjavajući zahteve organizacija za poboljšanu produktivnost i bezbednosne funkcije.

Prema Microsoft-u, Surface Pro 10 for Business je projektovan za optimalne performanse, pokreću ga Intel Core Ultra procesori i sadrži 5G povezivanje na Intel platformi. Očekuje se da će ova integracija povećati produktivnost i fleksibilnost za korisnike, bilo da su na terenu ili prisustvuju sastancima.

Opremljen Microsoft Copilot-om i koji radi na operativnom sistemu Windows 11 Pro, Surface Pro 10 obećava da će korisnicima pružiti alate za produktivnost bez premca. Uključivanje namenskog Copilot tastera na Surface Pro tastature, sada sa većim tasterima sa pozadinskim osvetljenjem, obezbeđuje poboljšanu vidljivost i jednostavnu upotrebu.

Microsoft, Microsoft Aplikacija, Majkrosoft, copilot, Veštačka Inteligencija
foto: Shutterstock

Korisnici mogu da komuniciraju sa Surface Pro 10 putem dodira, glasovnih komandi ili Surface Slim Pen, integrisanog sa Copilot-om. Microsoft-ova funkcija Copilot vođena veštačkom inteligencijom poboljšava produktivnost u Microsoft 365 aplikacijama kao što je OneNote analizirajući rukom pisane beleške, pojednostavljujući zadatke i održavajući efikasnost toka posla.

Štaviše, Surface Pro 10 se može pohvaliti impresivnim ekranom sa poboljšanom osvetljenošću, odnosom kontrasta i antirefleksnim premazom, koji obećava vrhunske vizuelne efekte u svim uslovima osvetljenja. Uvođenje Ultravide Studio Camera poboljšava iskustvo video konferencije sa širokim vidnim poljem, snimanjem video zapisa visoke rezolucije i Windows Studio efektima koji pokreće veštačka inteligencija.

Microsoft, Microsoft Aplikacija, Majkrosoft, copilot, Veštačka Inteligencija
foto: Shutterstock

Surface Laptop 6 radi na procesorima Intel Core Ultra H-serije, nudeći poboljšani termalni kapacitet za podršku produženoj produktivnosti. Poznat po svom vrhunskom iskustvu kucanja, laptop poseduje Copilot ključ, olakšavajući pristup funkcijama veštačke inteligencije za zadatke kao što su planiranje, preuzimanje dokumenata i analiza veb sajta, uz održavanje robusnih mera bezbednosti podataka.

Nudeći izbor između 13,5-inčnih i 15-inčnih PixelSense ekrana osetljivih na dodir, Surface Laptop 6 obećava jasnoću i vidljivost u različitim uslovima osvetljenja. Dodatak antirefleksne i prilagodljive tehnologije boja poboljšava iskustvo gledanja.

15-inčna varijanta Surface Laptop 6 takođe uključuje integrisani čitač pametnih kartica, koji služi za industrije koje zahtevaju visoke bezbednosne standarde za autentifikaciju pomoću NFC bezbednosnih ključeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track