INSTAGRAM JE UPRAVO PROMENIO NAČIN NA KOJI RADE HEŠTEGOVI Evo šta nam ta novina donosi
Foto: Shutterstock

nova funkcija

INSTAGRAM JE UPRAVO PROMENIO NAČIN NA KOJI RADE HEŠTEGOVI Evo šta nam ta novina donosi

Tech -

Instagram je promenio način na koji heštegovi olakšavaju otkrivanje u aplikaciji, pri čemu su korisnici sada povezani sa širim rezultatima pretrage u vezi sa heštegom kada ga dodirnu, za razliku od dosadašnjeg rezultata pod nazivom „Najbolji postovi“.

Kao što možete videti ako isprobate sami sada kada dodirnete hashtag, dobićete kompletne rezultate pretrage za tu temu. I dalje možete da pratite temu preko stranice sa oznakama, ali nemate potpune rezultate (npr. Nalozi, Audio, Mesta, Reels) koje biste dobili putem slične pretrage u "Istraži".

Omogućavanjem pristupa ovim dodatnim elementima, Instagram se nada da će poboljšati otkrivanje profila, a ne samo isticanje sadržaja. Takođe će, u idealnom slučaju, proširiti ponašanja pretraživanja korisnika, povezujući ih sa različitim elementima.

Instagram
foto: Shutterstock

Dakle, ne radi se o radikalnoj promeni, već o logičnoj, jer pregled Explore omogućava korisnicima da se upuste u različite elemente, umesto da budu ograničeni na glavni fid postova.

Takođe bi mogao da stavi veći naglasak na osiguravanje da su vaše ciljne ključne reči uključene u vaš profil, kako bi se maksimiziralo otkrivanje na ekranu „Nalozi“. Profili prikazani u okviru pretrage hashtag-a ne uključuju nužno taj hešteg u svaki njihov post i ažuriranje, ali uglavnom imaju stvarnu reč u imenu i/ili opisu profila.

Mobilni Telefon, Smartfon, Instagram
foto: Shutterstock

A s obzirom da Reelsi nastavljaju da dobijaju na snazi, možete zamisliti da će mnogi korisnici takođe biti srećni što sada mogu lakše da pređu na namenski prikaz Reelsa za bilo koju temu.

Postoji niz načina na koje je ovo zaista poboljšanje i pomoći će da se proširi otkriće unutar aplikacije.

Sada nam samo treba IG da nam omogući da ponovo sortiramo rezultat po datumu objavljivanja i bićemo dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track