WHATSAPP TESTIRA AI FUNKCIJU KOJA MENJA SVE: Metin pomoćnik otvoren za sva pitanja direktno u aplikaciji
Foto: Profimedia

novosti

WHATSAPP TESTIRA AI FUNKCIJU KOJA MENJA SVE: Metin pomoćnik otvoren za sva pitanja direktno u aplikaciji

Tech -

Veštačka inteligencija (AI) je svuda ovih dana i bili bismo prilično naivni da ne priznamo da ona menja način na koji svakodnevno koristimo naše uređaje. Meta je kompanija koja je prednjačila u integraciji veštačke inteligencije u svoje platforme, a korisnici WhatsApp-a, Messenger-a i Instagrama u SAD-u već imaju ukus šta ona može da uradi. Ali uskoro bi interakcija sa Meta AI mogla postati još lakša.

Prema WABetaInfo, Meta radi na novoj funkciji za WhatsApp koja vam omogućava da postavljate pitanja Meta AI direktno sa trake za pretragu aplikacije. To znači da više neće biti potrebno ručno pokretati odvojene AI razgovore.

Meta, WhatsApp
foto: Printscreen, WABetaInfo

Možemo videti novi upit koji glasi „Pitajte Meta AI“ ispod trake za pretragu na slici iznad sa WABetaInfo. Ovaj upit bi navodno eliminisao dodatne korake, učinio interakciju sa AI neverovatno praktičnijim i ne bi zahtevao tu ružnu Meta AI prečicu koja je ometala pristup vašim porukama.

U stvari, ako ste ikada koristili ChatGPT, Meta AI će vam biti poznat, jer je dizajniran kao svestrani pomoćnik. Međutim, jedna prednost koju će ovaj chat bot imati je to što ćete umesto da ga tražite, jednostavno ukucati svoje pitanje u traku za pretragu. WhatsApp čak planira i predložene upite kako bi vaši kreativni AI sokovi tekli.

Facebook, Meta
foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Ova funkcija je još uvek u razvoju i verovatno će se pojaviti u budućoj verziji aplikacije. U međuvremenu, WhatsApp nam pokazuje da je očigledno sve u AI, jer navodno takođe radi na implementaciji alata za uređivanje slika koje pokreće AI u svoju platformu.

Nove funkcije WhatsApp-a su uvid u budućnost u kojoj je AI duboko utkana u naše svakodnevne aplikacije. Verovatno je to samo početak, i i tek ćemo videti koje druge inovacije Meta i drugi tehnološki giganti imaju u ponudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track