Grand Theft Auto VI planiran za 2025. godinu pod znakom pitanja
Foto: Shutterstock

Odložena premijera?

Grand Theft Auto VI planiran za 2025. godinu pod znakom pitanja

Tech -

Najnoviji insajderski izveštaj otkriva da bi Grand Theft Auto VI sa prvobitno planiranim rokom izlaska 2025. godine, mogao da bude pomeren na 2026. godinu

Rockstar Games radi na tome da Grand Theft Auto VI izda početkom 2025, kako je objavio u tizeru prošlog decembra, ali navodno postoje određeni problemi u proizvodnji koji uzrokuju kašnjenje, tako da ga možda ni do kraja 2025. nećemo videti. Štaviše, verovatno je da rok za izlazak GTA VI bude početkom 2026. godine.

GTA VI, GTA 6, Video Igre
foto: Shutterstock

Iako je pomak na 2026. godinu opcija samo za neplanirane „hitne slučajeve”, situacija se može promeniti, naglašava najnoviji izveštaj sajta Kotaku.

Za sada, Rockstar Games planovi zvanično ostaju nepromenjeni, ali se odluke o datumima izlaska često donose u poslednjem trenutku. Kao deo napora da GTA VI bude objavljen na vreme, kompanija zahteva povratak svih zaposlenih u kancelarije sa punim radnim vremenom i na taj način osigura sigurnost i kvalitet.

GTA 6, GTA IV, Video Igre
foto: Shutterstock

Sa druge strane, zaposleni brinu da bi ovaj potez mogao da pokrene intezivnu praksu iz prošlosti, tačnije onu kada su radili i više od 80 sati nedeljno kako bi završili igre poput GTA V i Red Dead Redemption 2, navodi WccfTech.

Za one koji su propustili vesti o predstojećem naslovu, Rockstar još nije otkrio mnogo detalja o GTA VI osim prvog trejlera. Zvaničan opis obećava nastavak impresivnih iskustava otvorenog sveta sa novom vizijom koja će odvesti igrače u Leonidu, a uključuje dosta stilizovane estetike upotrebom neonskih svetala i drugih elementa iz Vice City naslova, i tako obećava najupečatljiviju evoluciju Grand Theft Auto do sada.

Izvor: Benchamark/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track