CHATBOT U SAMOJ APLIKACIJI, UREĐIVAČ FOTOGRAFIJA I JOŠ MNOGO TOGA: WhatsApp testira ozbiljnu nadogradnju

nova funkcija

CHATBOT U SAMOJ APLIKACIJI, UREĐIVAČ FOTOGRAFIJA I JOŠ MNOGO TOGA: WhatsApp testira ozbiljnu nadogradnju

Tech -

Meta donosi snagu veštačke inteligencije u WhatsApp i testira funkcije poput ugrađenog AI asistenta za odgovaranje na pitanja, uređivača fotografija sa promenama u pozadini i opcijama restilizacije.

WhatsApp bi uskoro mogao da dobije nove AI funkcije, koje pokreće Meta AI. Kompanija trenutno testira chatbot koji pokreće AI i uređivač fotografija na najnovijim beta verzijama WhatsApp-a. Pored toga, Meta takođe testira novi generativni uređivač fotografija sa AI.

Prema izveštaju VABetaInfo, Meta je dodala novu AI prečicu najnovijoj verziji (2.23.25.15) WhatsApp beta za Android. Ova prečica Meta AI nalazi se u gornjoj traci i može se koristiti za postavljanje pitanja i dobijanje informacija bez napuštanja aplikacije. Iako je ova funkcija u ovom trenutku neaktivna, kompanija trenutno prilagođava korisnički interfejs kako bi ga pametno uključila bez uticaja na druge funkcionalnosti.

Slično tome, Meta takođe testira uređivač fotografija sa veštačkom inteligencijom na drugoj verziji WhatsApp beta verzije za Android (2.24.7.13). Ovo omogućava korisnicima da prošire, ponovo stilizuju, pa čak i promene pozadinu svojih slika. Pre nekoliko meseci, WhatsApp je takođe testirao mogućnost generisanja nalepnica i fotografija unutar aplikacije. Sa nadolazećom funkcijom, WhatsApp će omogućiti korisnicima da pristupe AI chatbot-u direktno u prozoru za ćaskanje, a takođe može pomoći korisnicima u konkretnim odgovorima na njihove upite.

Vocap, WhatsApp
foto: Profimedia

Sa najnovijim ažuriranjem, WhatsApp sada omogućava korisnicima da podese podrazumevani kvalitet medija za otpremanje, gde korisnici mogu da izaberu SD ili HD opciju. Otpremanje u SD kvalitetu biće manje veličine, dok će fotografija HD kvaliteta biti veće veličine i takođe će zadržati mnogo detalja.

Trenutno je većina ovih novih AI funkcija još uvek u razvoju, a WhatsApp će ih verovatno predstaviti jednu po jednu u narednim danima. Očekuje se da će oni biti dostupni na svim platformama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track