POVRATAK LEGENDE: Nokia 3210 se vraća na velika vrata sa 4G podrškom
Foto: Shutterstock

stara ljubav zaborava nema

POVRATAK LEGENDE: Nokia 3210 se vraća na velika vrata sa 4G podrškom

Tech -

Finski proizvođač telefona HMD, koji je, inače, kupio Nokia brend, uskoro predstavlja osam novih uređaja među kojima je i unapređena legendarna Nokia 3210 sa 4G

Kompanija Human Mobile Devices, odnosno HMD sprema se za predstavljanje niza novih proizvoda uz moguće ponovno rebrendiranje nekih aktuelnih. Jedan od novih, ali i starih, biće i legendarna Nokia 3210 sa 4G podrškom, uz još tri Nokia telefona s obzirom na to da je HMD kupio Nokia brend.

Osim Nokia 3210 4G, videćemo najverovatnije i Nokia 235 4G, HMD T21, HMD Pulse+, HMD Pulse Pro i druge, pišu finski mediji kao što je Suomimobiili. Iako je HMD zvanično najavio lansiranje novog Nokia telefona u maju, dva HMD telefona u julu i jedan novi Barbie telefon, prodajni spiskovi otkrivaju brojku od osam predstojećih uređaja.

Nokia
foto: HMD

Najzanimljiviji od pomenutih uređaja je svakako legendarni Nokia 3210 telefon, čije će ime ovog puta biti Nokia 3210 4G. Prodajni spiskovi otkrivaju da će on biti dostupan u najmanje tri boje: plavoj pod nazivom Scuba Blue, crnoj Grunge Black i zlatno-žutoj pod nazvom Y2K Gold.

Međutim, drugi detalji za sada nisu još poznati, ali trebalo bi da vidimo i Nokia 225 4G, naslednika osnovnog telefona objavljenog 2020. godine, koji bi trebalo da stigne u roze i plavoj boji. Međutim, HMD priprema navodno i potpuno novi telefon pod imenom Nokia 235 4G, koji će dolaziti u varijantama ljubičaste, plave i crne.

Četvrti od predstojećih osnovnih telefona je Nokia 110 4G (2024). HMD je već najavio nekoliko Nokia 110 telefona prošle godine, pa za sada nema informacija o razlikama u novoj verziji, osim toga da će ovaj telefon biti dostupan u najmanje jednoj boji: tzv. nordijskoj plavoj.

Nokia
foto: Shutterstock

Prodajni spiskovi još ukazuju i da će se Nokia T21 tablet uskoro preimenovati u HMD T21 model, ali verovatno je da neće biti nikakvih suštinskih razlika u tabletima, iako bi moglo da bude u bojama.

Osim nabrojanih, finska kompanija sprema i HMD Pulse+ i HMD Pulse Pro. Prethodno su isti nazivi viđeni kod insajdera, ali su oni smatrali da su u pitanju kodna imena. Međutim, sada ispada da su to ipak komercijalna, a ne interna imena, jer su se pojavili u prodajnim spiskovima.

Za sada nema informacija da li su ovi telefoni isti kao oni koje je HMD ranije spomenuo kao uređaje koji će biti objavljeni u julu. HMD Pulse+ telefon navodno ima 6 GB RAM i 128 GB interne memorije. Takođe, ekran bi trebalo da bude 6,56 inča, a operativni sistem Android. Dostupna je samo jedna, plava boja. HMD Pulse Pro takođe dolazi sa 6/128 GB memorije, ali u tri boje: ljubičastoj, crno-plavoj nijansi i zelenoj.

Izvor: Benchmark/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track