PROMENE NA VRHU MICROSOFT WINDOWSA: On je novi šef i još jedan Indijac u vrhu tech kompanija
Foto: Printscreen YT

novosti

PROMENE NA VRHU MICROSOFT WINDOWSA: On je novi šef i još jedan Indijac u vrhu tech kompanija

Tech -

Davuluri je radio više od 23 godine u Microsoftu i bio je uključen u njegov rad sa Qualcomm-om i AMD-om na kreiranju procesora za Surface.

Pavan Davuluri, student IIT Madrasa, imenovan je za novog šefa Microsoft Windows-a i Surface-a, što ga čini najnovijim Indijcem koji je preuzeo vodeću ulogu u Big Tech kompaniji, slično kao što su Google-ov Sundar Pichai i Satia Nadela (Microsoft).

Davuluri preuzima dužnost od dugogodišnjeg šefa proizvoda Panosa Panaia koji je prošle godine napustio odeljenje da bi se pridružio Amazonu. Ranije je Davuluri nadgledao Surface grupu, dok je Mihail Parahin bio na čelu Windows odeljenja. Nakon što su g. Parakhin i g. Panai dali otkaz, preuzeo je oba odeljenja za Windows i Surface.

Microsoft
foto: Shutterstock

Interni memorandum Rajesh Jha, Microsoftovog šefa za iskustva i uređaje, kome je pristupio The Verge, ocrtava novu hijerarhiju u organizaciji. On je rekao da će odluka pomoći organizaciji da zauzme "holistički pristup" izgradnji svojih uređaja i iskustava u "eri AI".

„Kao deo ove promene, okupljamo Windows Ekperiences i Windows + Devices timove kao ključni deo odeljenja Experiences + Devices (E+D). Ovo će nam omogućiti da zauzmemo holistički pristup izgradnji sistema, iskustva i uređaja koji obuhvataju Windows klijent i oblak za ovu AI eru. Pavan Davuluri će voditi ovaj tim i nastaviti da mi izveštava. Shilpa Ranganathan i Jeff Johnson i njihovi timovi će direktno izveštavati Pavan. Windows tim će nastaviti da blisko sarađuje sa Microsoft AI timom o AI i iskustvima“, rekao je on.

Pavan Davuluri
foto: Printscreen YT

Davuluri je radio više od 23 godine u Microsoftu i bio je uključen u njegov rad sa Qualcomm-om i AMD-om na kreiranju procesora za Surface.

„Uzbuđeni smo što će ovaj tim pomoći Microsoftu AI da ostvari svoju hrabru ambiciju za stvaranje potrošačkih AI proizvoda svetske klase. I veoma se radujem bliskom partnerstvu sa Mustafom i timom dok donosimo naše AI proizvode, uključujući Copilot, na širinu naših E+D proizvoda i usluga“, navodi se u dopisu.

Najava reorganizacije dolazi nekoliko dana nakon što se suosnivač Google DeepMind-a i bivši izvršni direktor Inflection AI Mustafa Suleiman pridružio Microsoftu kao izvršni direktor njegovog novog AI tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track