Apple ostao bez Samsungove podrške: Odbili da proizvode ekrane iPhone SE 4 za 2025. godinu

glasine

Apple ostao bez Samsungove podrške: Odbili da proizvode ekrane iPhone SE 4 za 2025. godinu

Tech -

Novi izveštaj o lancu snabdevanja kaže da je Samsung odbio da proizvodi ekrane za iPhone SE 4, za koji se očekuje da će debitovati 2025. godine sa velikom nadogradnjom.

Korejski izveštaj kaže da Samsung nije uspeo da postigne dogovor sa Appleom o ceni ekrana, pa će ih umesto toga proizvoditi kineska BOE.

iPhone SE 4

Prvi put smo čuli za planove za veliku nadogradnju Appleovog telefona početnog nivoa u novembru prošle godine. Rečeno je da kompanija planira da izbaci dugme Home i da iPhone SE 4 uskladi sa današnjim dizajnom celog ekrana.

Ovo je potvrđeno naknadnim izveštajem, u kojem se navodi da će Apple koristiti ekran sa iPhone-a 13, koji je u suštini isti kao onaj koji se koristi u iPhone-u 14.

Apple, Samsung
foto: Shutterstock

Ranije smo primetili da je ponovna upotreba tehnologije sa starijih iPhone-a dobar način da se minimiziraju troškovi, jer su svi radovi na istraživanju i razvoju već obavljeni i uračunati u postojeće proizvodne serije.

U to vreme je rečeno da su se Samsung, BOE i Tianma nadmetali za ugovore za proizvodnju ekrana.

Samsung je odbio, kaže izveštaj o lancu snabdevanja

IT Home danas citira korejski izveštaj da će sve ekrane iPhone SE 4 sada proizvoditi kineski BOE, nakon što se Samsung povukao iz pregovora.

  • Prema južnokorejskim medijima, BOE je preuzeo vodeću ulogu u tome da postane dobavljač ekrana za Apple-ov iPhone SE 4, a Samsung je pokazao da se povukao iz pregovora zbog problema sa cenama.
  • Samsung je navodno odustao od pregovora o snabdevanju iz razloga cena sredinom ovog meseca, uglavnom zato što je Apple-ova cena bila samo 25 dolara. Samsungova prethodna ponuda bila je 30 dolara.
Ajfon, Iphone, IPhone
foto: Shutterstock

Izveštaj kaže da Tianma nije uspela da pokaže da može da ispuni Apple-ove standarde kvaliteta za ekran, tako da je BOE sada dobio jedini ugovor.

Neki rizik, ali nijedna kompanija neće biti previše nesrećna

Prelazak na BOE zaista predstavlja određeni nivo rizika. Samsung, koji je ranije napravio ekrane za iPhone 13 i 14, rešiće sve izazove proizvodne linije, omogućavajući mu da postigne visoke prinose od samog početka. Iako BOE može uzeti lekcije naučene od Samsunga, i dalje će verovatno biti nekih propusta na putu ka masovnoj proizvodnji.

Apple, Samsung
foto: Shutterstock

Apple takođe generalno voli da ima više dobavljača, kako da smanji rizik, tako i da maksimizira svoju pregovaračku moć.

Ali s obzirom na to da ovo nije vodeći proizvod i da Apple nije bio u mogućnosti da postigne svoju cenu sa Samsung-om, verovatno će biti zadovoljan rezultatom. Samsung je takođe jasno doneo odluku da nema komercijalnog smisla uzimati male marže na stariji proizvod kada ima snažan tok prihoda od pravljenja ekrana za vodeći iPhone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track