Samsung Galaxy S24 pametni telefoni bi uskoro mogli dobiti AI funkcije slične ChatGPT-u
Foto: Shutterstock

AI pojačanje

Samsung Galaxy S24 pametni telefoni bi uskoro mogli dobiti AI funkcije slične ChatGPT-u

Tech -

Samsung radi na integraciji generativnih AI funkcija u svoj glasovni asistent Bixby.

Samsungov Bixby je postao centralna pozornica sa nekoliko poboljšanja AI. Sa AI trkom među pametnim telefonima, Samsung je tražio načine da Bixby učini još moćnijim pomoću generativne AI karakteristike.

Ovaj potez bi mogao doći nakon glasina o tome da Apple planira uvesti AI mogućnosti u svoj glasovni asistent, Siri. Sada je Samsung zvanično najavio svoje napore da integriše napredne mogućnosti slične ChatGPT-u Bixby za poboljšanu ponudu veštačke inteligencije.

Samsung planira da integriše funkcije Gen AI u Bixby

Samsung je lansirao Galaxy AI sa serijom Galaxy S24 kako bi ostao ispred na tržištu pametnih telefona. AI karakteristike su stekle veliko priznanje u industriji i druge kompanije, uključujući Apple, pokušavaju uvesti nešto slično.

Samsung
foto: Shutterstock

Navodi se da je Samsung povećao svoje napore uvođenjem generativnih AI mogućnosti u Bixby. Iako Bixby nije nova Samsung funkcija, već je bila u uređajima od 2017. Međutim, Samsung veruje da ima više prostora za napredak.

- Dakle, Bixby je bio ključni glasovni asistent za Samsung ne samo za mobilne uređaje, već i za televizore i digitalne uređaje koji postoje u Samsung ekosistemu. Dakle, to je do sada bio osnovni glasovni asistent, rekao je Von-joon Choi (Won-joon Choi), izvršni potpredsednik Samsung-a.

Bixby
foto: Shutterstock

- Pojavom generativne AI i LLM (model velikog jezika) tehnologije, verujem da moramo redefinisati ulogu Bixby-ja, tako da Bixby mogao bi biti opremljen generativnom veštačkom inteligencijom i postati pametniji u budućnosti, dodao je Choi.

Međutim, Choi nije mnogo govorio o tome koje će generativne AI karakteristike biti integrisane ili će biti napredne kao ChatGPT ili Google-ov Gemini. Štaviše, nije preciziran ni vremenski okvir kada će Bixby dobiti AI funkcije, ali sa takvim informacijama, izgleda da je kompanija aktivno radila na mogućnostima i karakteristikama za poboljšanje Bixby karakteristika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track