NOVA IGRA PREŽIVLJAVANJA: Krafting, izgradnja baze, automatska oružja i letenje, preokret: svi igrači su gomila pataka!
Foto: Printscreen YT, D.M.

najava

NOVA IGRA PREŽIVLJAVANJA: Krafting, izgradnja baze, automatska oružja i letenje, preokret: svi igrači su gomila pataka!

Tech -

Taman kada pomislite da ste videli svaku varijaciju igre preživljavanja koja se može zamisliti, dolazi igra kao što je Duckside. Razvijen od strane Tinibuild Riga, Duckside je sim za preživljavanje za više igrača u stilu Rust i DayZ, samo što svi igraju kao patke.

„Lovci godišnje ubiju preko 10 miliona pataka, što je statistika koja bi bila mnogo niža da su patke obučene za borbu“, navodi se na stranici igre Steam. „Uđite u Duckside, upornu svetsku igru za preživljavanje kao što je DayZ ili Rust… ali vi ste patka, kao i svi ostali.“

Kako je izvestio IGN, Duckside je razvio Tinibuild Riga i ima za cilj da ponudi poznatu mešavinu prikupljanja resursa, izrade alata i oružja, izgradnje baze i otvorene borbe protiv ljudskih NPC-a i drugih pataka igrača.

Pored vrednosti novosti njenih likova igrača (koji, da se razumemo, predstavlja 90% razloga postojanja ove igre), ovde je najzanimljivija bora to što biti patka znači da možete da letite po mapi od samog početka. Takva sloboda kretanja mogla bi dodati svežu dinamiku preživljavanju u Rust stilu. Istina, možete leteti i u Rustu, ali tek nakon što ste napravili helikopter, što nije lako u igrici u kojoj počinjete da udarate u kamen manjim kamenom.

Najavu je pratio trejler, koji možete pogledati iznad, kao i drugi video pod nazivom „Osnove preživljavanja“ koji pokazuje prikupljanje resursa i izgradnju baze. Iskreno, rekao bih da je 'osnovno' operativna reč ovde. Letenje izgleda napola pristojno, ali radnje poput kljucanja drveća i kamenja u potrazi za resursima deluju rudimentarno u njihovoj primeni, dok okruženje teško da je divljina koja najviše privlači poglede na preživljavanje koju sam video.

Duckside
foto: Printscreen YT

Zaista, uprkos tome što igra ima svoju Steam stranicu, nisam sasvim uveren da ovo nije izuzetno razrađena prvoaprilska šala. Opet, Tinibuild ima još jednu igru u pripremi pod nazivom Pigeon Simulator, tako da pravljenje igre za preživljavanje o patkama nije izvan nadležnosti studija.

Duckside još uvek nema datum izlaska, ali možete saznati više o igri ovde. Kada se objavi, možete biti sigurni da će se suočiti sa nekom oštrom konkurencijom. Ova godina je već bila ogromna za igre za preživljavanje, pa su Palworld i Enshrouded uživali u izuzetno uspešnim lansiranjima, a Sons of the Forest isisavali su poslednje ostatke srži iz kostiju Steam Early Access-a. Možda Duckside ima još iznenađenja skrivenih pod svojim okriljem. Ili će se možda Tinibuild na kraju suočiti sa pozamašnim računom. Saznaćemo u dogledno vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track