Redmi Turbo 3: Powerhouse sa Snapdragon 8s gen 3 čipsetom i neverovatnih 10.000 mAh baterijom!
Foto: Shutterstock

prijatno mobilno iskustvo

Redmi Turbo 3: Powerhouse sa Snapdragon 8s gen 3 čipsetom i neverovatnih 10.000 mAh baterijom!

Tech -

Xiaomi brend Redmi otkriva detalje o svom predstojećem telefonu koji otvara novu liniju uređaja, Redmi Turbo 3, među kojima je i 10. april kao datum lansiranja

Za dva dana, odnosno 10. aprila, upoznajemo se sa novim Xiaomi uređajem – Redmi Turbo 3, koji u stvari otvara sasvim novu liniju Redmi telefona. Uz zvanično podeljeni datum lansiranja, kompanija je otkrila i neke od ključnih specifikacija ovog modela, kao i njegov dizajn.

Ovaj model pokretaće novi Snapdragon 8s Gen 3 čipset, namenjen inače telefonima više srednje klase, koji po specifikacijama može da parira i flegšip modelima. Uz ovaj čip, Redmi Turbo 3 imaće konfiguraciju u kojoj je moguć RAM do 16 GB, a veličina skladišnog prostora do 1 TB, sa opcijom za napredno hlađenje uređaja.

Xiaomi
foto: Printscreen YT, D.M.

Telefon će biti izuzetno tanak i lagan, sa profilom od osam milimetara i težinom do 179 grama. Displej će imati više od 1080p, tanke okvire i ravne ivice, vidi se na objavljenim promotivnim slikama.

Na poleđini će biti dve kamere sa izbočenim sočivima, dok će se prednja kamera nalaziti unutar izreza na ekranu. Promotivni posteri su osim navedenog, otkrili i da će ekran biti dužine dijagonale 12,1 inča sa 2.5K rezolucijom, dok će baterija imati kapacitet 10.000 mAh.

Međutim, iako je u pitanju sasvim nova linija telefona, analitičari očekuju da će Redmi Turbo 3 na međunarodnom tržištu biti dostupan pod drugim imenom, odnosno kao Poco F6, ali i dalje nema zvaničnog saopštenja u vezi sa tim.

Izvor: Benchmark/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track