Xbox daje gas: Kreću punom brzinom na konzole sledeće generacije
Foto: Shutterstock

Pogled u budućnost (i prošlost)

Xbox daje gas: Kreću punom brzinom na konzole sledeće generacije

Tech -

Microsoft se kreće "punom brzinom" ka svojoj konzoli sledeće generacije, otkriva interna e-poruka predsednice Xbox-a Sare Bond.

E-pošta, koju je dobio Windows Central, a Microsoft je potvrdio da je originalna, takođe je najavila formiranje tima za očuvanje igara u Xbox-u.

„Idemo punom brzinom napred na našem hardveru sledeće generacije, fokusirani na ostvarenje najvećeg tehnološkog skoka ikada u generaciji“, rekao je Bond, ponavljajući komentare iz februara kada je zvanično objavljeno postojanje konzole.

Xbox
foto: Shutterstock

Nisu deljene dodatne informacije u vezi sa samim hardverom, niti kada bi fanovi mogli da ga kupe, ali dokumenti koji su procurili 2023. sugerišu da Microsoft planira da objavi sledeći Xbox 2028. Bez obzira na to, s obzirom na to da Microsoft čini svoj razvoj prioritetom, verovatno će biti dostupni pre nego kasnije.

Pored toga što gleda u budućnost, Xbox takođe izgleda posvećen prošlosti i sadašnjosti. „Formirali smo novi tim posvećen očuvanju igara, važan za sve nas u Xbox-u i samoj industriji“, rekao je Bond u mejlu.

„Gradimo na našoj snažnoj istoriji pružanja kompatibilnosti unazad našim igračima, i ostajemo posvećeni predstavljanju neverovatne biblioteke Xbox igara za buduće generacije igrača u kojima će uživati.“

Xbox, Microsoft
foto: Shutterstock

Iako je očuvanje igara uglavnom povezano sa osiguravanjem da se klasični naslovi ne izgube u vremenu, ironično je da je trenutna generacija igara koja može biti najviše ugrožena zbog zahteva na mreži i digitalnih formata.

Igre sa servisom uživo često se ne mogu igrati bez internet veze, tako da kada se serveri ugase, oni zauvek nestaju. Mikrotransakcije koje su dostupne čak i u režimima za jednog igrača takođe mogu dovesti do zahteva na mreži i nekoliko drugih igara se stoga suočava sa sličnim problemom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track