Korisna Google AI 'Gumica' za slike za iPhone i Android telefone
Foto: Shutterstock

AI ERASER

Korisna Google AI 'Gumica' za slike za iPhone i Android telefone

Tech -

Google najavio je u sredu da će nekoliko svojih alata za uređivanje fotografija koje pokreće generativna veštačka inteligencija učiniti besplatnim za sve korisnike Google fotografija.

Kompanija je navela u postu na blogu da će od 15. maja i tokom narednih nedelja proširiti pristup funkcijama za uređivanje koje su pokretane veštačkom inteligencijom koje su ranije bile dostupne samo na njenim Pixel telefonima i putem usluge pretplate na Google One skladište u Cloud-u.

Funkcije veštačke inteligencije Google fotografija uključuju Magic Eraser, koji uklanja neželjene objekte sa fotografija; Photo Unblur, koji izoštrava slike koje nisu u fokusu; i Portrait Light, koji mogu da rebalansiraju osvetljenje fotografije.

Mobilni Telefon, Obrada
foto: Shutterstock

Google je rekao da će proširenje takođe doneti te funkcije na više uređaja, uključujući Pixel tablete. Korisnici stonih računara na Google-ovom operativnom sistemu moraju da koriste Chromebook Plus sa ChromeOS verzijom 118+ ili da imaju najmanje 3 GB RAM-a, dok korisnici na mobilnim uređajima moraju da koriste Android 8.0 ili iOS 15 ili noviji, rekao je Google.

Google, Pixel 8
foto: Shutterstock

Kao deo uvođenja sledećeg meseca, Google takođe proširuje pristup svojoj funkciji Magic Editor na sve Pixel uređaje. Svi korisnici Google fotografija na Android-u i iOS-u dobiće 10 snimanja fotografija u Magic Editor-u mesečno, navodi se u saopštenju. Korisnici Pixel uređaja i premijum Google One pretplatnici koji plaćaju 2TB skladišnog prostora imaće neograničene uštede.

Alat Magic Editor, koji je lansiran sa Pixel 8 i Pixel 8 Pro prošle jeseni, koristi generativnu veštačku inteligenciju za izradu različitih uređivanja fotografija, kao što su premeštanje subjekata, uklanjanje stavki ili promena boje neba, dok stvara nove slike koje popunjavaju praznine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track