NE POKUŠAVAJTE DA ISKLJUČITE REKLAME NA YOUTUBE! Ovo je jedini način da ih se oslobodite - i da, nije besplatan!
Foto: Shutterstock

ODLUČNO u ratu protiv blokatora

NE POKUŠAVAJTE DA ISKLJUČITE REKLAME NA YOUTUBE! Ovo je jedini način da ih se oslobodite - i da, nije besplatan!

Tech -

Prošle godine, YouTube je pokrenuo potpuni napad protiv blokatora reklama u oktobru, nakon početnog eksperimenta u malom obimu u junu. Sada, mnogo meseci kasnije, represija se širi.

YouTube je najavio da će početi s primenom svoje politike protiv blokatora reklama na aplikacije trećih strana koje krše YouTube-ove uslove korišćenja. YouTube posebno pominje "aplikacije za blokiranje reklama", ovom prilikom, iako pretpostavljamo da bi aplikacije trećih strana sa ugrađenim blokatorima reklama takođe mogle biti meta.

Što se tiče aplikacija za blokiranje reklama, one poput AdGuarda omogućavaju vam da otvorite YouTube unutar aplikacije za blokiranje reklama, gde možete gledati videozapise bez reklama. To više neće biti moguće. Ako pokušate da koristite ovaj trik, videćete grešku koja kaže "Sledeći sadržaj nije dostupan na ovoj aplikaciji".

Youtube
foto: Shutterstock

YouTube naglašava da njegovi uslovi ne dozvoljavaju aplikacijama trećih strana da isključe reklame "jer to sprečava autora da bude nagrađen za gledanost, a reklame na YouTube-u pomažu podržavanju autora i omogućavaju milijardama ljudi širom sveta korišćenje ovog servisa za strimovanje".

Kao i uvek, YouTube neiznenađujuće predlaže da počnete da plaćate YouTube Premium ako vam se ne sviđaju reklame.

Izvor: ITvesti/Kurur/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track