OVO JE NAJDOSADNIJI TELEFON NA SVETU! Smišljen je da ga nosite u izlazak i da bude sve osim PAMETNOG telefona! (FOTO)
Foto: Printscreen

Inovativna ideja

OVO JE NAJDOSADNIJI TELEFON NA SVETU! Smišljen je da ga nosite u izlazak i da bude sve osim PAMETNOG telefona! (FOTO)

Tech -

Kada se piše o mobilnim telefonima poslednjih godina, to uglavnom izgleda tako da se govori o kamerama i koliko i šta one mogu a tek nešto malo prostora što ostane, to popuni priča o drugim karakteristikama telefona, e evo jednog uređaja koji nije takav.

Proizvođač telefona HMD koji je najpoznatiji po svojim Nokia uređajima, najavio je jednu vrlo interesantnu saradnju i to sa Heinekenom. Plod te saradnje biće uređaj koji će biti proizveden u samo pet hiljada primeraka, a svi primerci biće podeljeni.

Boring phone
foto: Printscreen

U pitanju je uređaj vrlo zanimljivog naziva Boring Phone, koji ima cilj da bude sve ono što pametni telefoni nisu. Telefon je zasnovan na Nokia 2660 Flip modelu, ali dosta atraktivnijeg izgleda jer je transparentan, a koristiće specijalnu monohromatsku temu. Ima dva ekrana, glavni je 2,8 inča, a drugi koji je vidljiv dok je telefon zaklopljen ima 1,77 inča.

Telefon je zasnovan na Mocor RTOS softveru, možete hvatati FM radio stanice, ima 3,5 milimetra priključak, a tu je i legendarna Snake igra. Podržava 4G mrežu, i ima mogućnost korišćenja dve SIM kartice, telefon dolazi sa 128 megabajta memorije, koja se ne može proširiti microSD karticama. Baterija je kapaciteta od 1480 mili-amper časova. Iako je ovo telefon koji ne želi da ima išta sa pametnim telefonima, ipak nisu izdržali, te dolazi sa pazite sad: kamerom od 0,3 megapiksela.

Boring phone
foto: Printscreen

Ako se pitate čemu sve ovo, prosto ovo je plod pomenute saradnje gde tvorci ovog projekta pokušavaju da skrenu pažnju ljudima da više koriste telefone za primarne njegove osobine, kao što su primanje poziva i poruka, i Boring Phone će pokušati da vam sačuva više vremena za pravo druženje sa prijateljima prilikom izlazaka.

Izvor: SK/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track